Πώς οι… στρατιώτες του εμβολίου επιτίθενται σε αυτούς του κορωνοϊού (βίντεο)

Πώς οι… στρατιώτες του εμβολίου επιτίθενται σε αυτούς του κορωνοϊού (βίντεο)

Παραστατική απεικόνιση της αμερικανικής τηλεόρασης για το πως δρα το εμβόλιο στον οργανισμό.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα πολύ παραστατικό βίντεο κινουμένων σχεδίων το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρουσιάζει στους τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί τον τρόπο που επιδρά στον οργανισμό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προς διάψευση φόβων και συνομωσιολόγων.

Απεικονίζονται τα στελέχη του κορωνοϊού ως εισβολείς στον οργανισμό, καθώς και τα κύτταρα από το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργούνται από αυτό, με οπτικά και ηχητικά εφέ για να φανεί ακόμη και σε… αναλφάβητους η διαδικασία προστασίας του οργανισμού από την Covid-19.

Εξηγείται αναλυτικά ο τρόπος εξουδετέρωσης των εισβολέων του ιού, με τη χρήση στρατιωτικών παρομοιώσεων για μάχες μεταξύ του κορωνοϊού και των αντισωμάτων. Τονίζεται μάλιστα ότι το εμβόλιο δεν βάζει ενεργό ιό στον οργανισμό, καθώς περιλαμβάνει στελέχη του κορωνοϊού που δεν είναι ζωντανά.

Το βίντεο αυτό μάλιστα απευθύνεται σαφώς σε μια γενιά που έχει μεγαλώσει με περιοδικά κόμικς και βιντεοπαιχνίδια, χρησιμοποιώντας την εικόνα του ιού σαν να είναι βγαλμένη από… Pacman.

Αυτό φανερώνει στο προσεκτικό μάτι και τις ηλικίες στις οποίες κατά κύριο λόγο στοχεύει το βίντεο, δηλαδή τους άνω των 45-50 ετών, που θεωρούνται και οι ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την Covid-19.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή