Υψηλή αποτελεσματικότητα και για το κινεζικό εμβόλιο

Υψηλή αποτελεσματικότητα και για το κινεζικό εμβόλιο

Ποσοστό επιτυχίας από 50% έως 90% είχε το CoronaVac σε έρευνες στη Βραζιλία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβόλιο CoronaVac κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την κινεζική Sinovac Biotech Ltd, έδειξε αποτελεσματικότητα μεταξύ 50% και 90% σε δοκιμές που έγιναν στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον πολιτειακό υπουργό Υγείας του Σάο Πάολο, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν την Τετάρτη, σχετικά με την αποτυχία της διάθεσης στοιχείων.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών στη Βραζιλία γίνονται γνωστά αποκλειστικά από το κέντρο βιοϊατρικής έρευνας του ινστιτούτου (Butantan Institute) το οποίο έχει συμφωνήσει με τη Sinovac για την παραγωγή του εμβολίου, σύμφωνα με τον πολιτειακό υπουργό Υγείας Ζαν Γκοριντστέιν.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 50%, ποσοστό που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή Υγείας της Βραζιλίας, Anvisa και αποτελεσματικότητα μικρότερη του 90% δήλωσε ο κ. Γκοριντστέιν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο ραδιόφωνο CBN, την Πέμπτη το βράδυ.

Μετά από αίτημα της Sinovac το υπουργείο Υγείας του Σάο Πάολο δεν έλαβε τα συνολικά αποτελέσματα των δοκιμών της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρίας, όπως είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η εταιρία θα εξετάσει τα στοιχεία των δοκιμών, πριν ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.

Την Πέμπτη ερευνητές στην Τουρκία ανέφεραν ποσοστό επιτυχίας 91,25% για το κινεζικό εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή