Στο «κόκκινο» από Δευτέρα και οι Χαλκιδική, Ζάκυνθος και Λασίθι

Στο «κόκκινο» από Δευτέρα και οι Χαλκιδική, Ζάκυνθος και Λασίθι

Κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια και σε αυτές τις Περιφερειακές Ενότητες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο Β, του αυξημένου κινδύνου, περνούν από το πρωί της Δευτέρας τρεις ακόμη περιοχές της Ελλάδας, και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από τη Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Η επιτροπή έλαβε υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες, και κατόπιν της εισήγησής της, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, προστέθηκαν η Χαλκιδική, το Λασίθι και η Ζάκυθνθος στις λεγόμενες κόκκινες περιοχές, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή