Αρχίζει την Τρίτη η παράδοση των self tests στα φαρμακεία
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αρχίζει την Τρίτη η παράδοση των self tests στα φαρμακεία

Κατέφθασε από το Σάββατο η πρώτη παρτίδα με 1 εκατ. συσκευές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Τα πρώτα self tests, που θα είναι υποχρεωτικά για εργαζομένους και μαθητές, έφθασαν ήδη στην Ελλάδα και θα παραδοθούν από την Τρίτη στα φαρμακεία όλης της χώρας, την ώρα που και η Βρετανία αποφασίζει πλέον την προσφορά των δωρεάν τεστ ελέγχου κατ’ οίκον για όλους.

Το Σάββατο η Ελλάδα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα μεγέθους ενός εκατομμυρίου self tests.

Από την Τρίτη αρχίζει η παράδοση στα φαρμακεία όλης της χώρας

Από την Τετάρτη τα τεστ θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες στα φαρμακεία των αστικών κέντρων, ενώ από την Παρασκευή θα ακολουθήσει και η περιφέρεια. 

Όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η πρώτη από τις δύο εταιρίες από τις οποίες προμηθεύεται η χώρα τα ρινικά τεστ παρέδωσε ήδη την πρώτη παρτίδα και θα ακολουθήσων οι υπόλοιπες. Εξήρε μάλιστα την εξαιρετική συνεργασία των εμπόρων και των φαρμακαποθηκών στη διαδικασία διανομής των συσκευών.

Αρχίζει την Τρίτη η παράδοση των self tests στα φαρμακεία-1

Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενόψει της ενδεχόμενης επανέναρξης της διά ζώσης εκπαιίδευσης από τις 12 Απριλίου, με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μπαίνει πιθανότατα πρώτη στις τάξεις.

Σημειώνεται επίσης ότι η Βρετανία, 10 μέρες μετά την Ελλάδα, ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική με την Αθήνα, ανακοινώνοντας δωρεάν self tests για όλο τον πληθυσμό, και μάλιστα έως δύο φορές την εβδομάδα.