Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα

Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία 25.000τμ, με απέραντη θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο και στο βουνό του Ταϋγέτου χτίστηκε και λειτουργεί από το 2016 μία υπερσύγχρονη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Papadopoulion.

To Papadopoulion είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Έλληνα ομογενή Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος, διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής του, δημιούργησε με πολλή αγάπη και φροντίδα ένα σύγχρονο κέντρο διαμονής, φροντίδας και διακοπών για ηλικιωμένους.

Στο Papadopoulion μπορούν να διαμείνουν ηλικιωμένοι 65 ετών και άνω χωρίς προβλήματα υγείας απολαμβάνοντας τις ξενοδοχειακές ανέσεις και υπηρεσίες του, άνθρωποι που χρειάζονται αποκατάσταση ή πάσχουν από άνοια και χρόνιες παθήσεις δεχόμενοι φροντίδα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, άριστες συνθήκες διαβίωσης σε ένα ασφαλές, ήσυχο και συνάμα μαγευτικό περιβάλλον.

Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα-1

Οι ένοικοί του έχουν εξασφαλισμένη καθημερινή ιατρική επίβλεψη από ομάδα Ιατρών (Γηρίατρο, Καρδιολόγο, Νευρολόγο, Παθολόγο-Διαβητολόγο) καθώς και 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα από έμπειρη νοσηλευτική ομάδα. Κοντά σε αυτούς υπάρχει ένα δίκτυο συνεργατών όπως Ψυχολόγος, Διατροφολόγος, και Φυσιοθεραπευτής. Στην Μονάδα υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες του φυσικοθεραπευτηρίου και γυμναστηρίου της Μονάδας παρέχονται εξειδικευμένες θεραπείες από Φυσικοθεραπευτή και ήπια εκγύμναση με ειδικές ασκήσεις ανά περίπτωση υπό την καθοδήγηση της Ιατρικής Ομάδας.

Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα-2

Η Μονάδα διαθέτει δύο εσωτερικές πισίνες με jacuzzi και ειδικό εξοπλισμό για άτομα 3ης ηλικίας και ΑμεΑ για όσους επιθυμούν να απολαύσουν υδροθεραπείες με ασφάλεια. Να τονιστεί επίσης ότι το Papadopoulion είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε όλοι οι χώροι του, εσωτερικοί και εξωτερικοί, να έχουν πρόσβαση από άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Διαθέτει και παρέχει προς χρήση ηλεκτρικά αμαξίδια σε όσους το επιθυμούν, ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα σε όλους τους χώρους της μονάδας. 

Το Papadopoulion απέχει μόλις 15 λεπτά από το Νεφρολογικό Κέντρο Μεσόγειος και την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου μπορεί να μεταφερθεί οποιοσδήποτε χρειαστεί με το ιδιόκτητο ασθενοφόρο ή το van της Μονάδας. 

Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα-3

Το εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα καθορίζεται από Διατροφολόγο κατά περίπτωση και όλα τα γεύματα παρασκευάζονται εντός της Μονάδας στην πλήρως εξοπλισμένη και πιστοποιημένη με Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2005 κουζίνα.

Μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οργανωμένες εκδηλώσεις και καθημερινά προηγμένα προγράμματα ευεξίας οι ένοικοί του απολαμβάνουν μία διαμονή γεμάτη ζωή, η οποία συνοδεύεται επίσης από υψηλό επίπεδο ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας, προσαρμοσμένα πάντοτε στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Papadopoulion: Ένας επίγειος παράδεισος για ηλικιωμένους (65+) στην Καλαμάτα-4

Αν θέλετε να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις του προγραμματίστε μια εξατομικευμένη διαδικτυακή ξενάγηση με βιντεοκλήση (Whatsup, Skype και Viber) στο τηλέφωνο 2721062235 ή στο www.papadopoulion.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή