Ηλ. Μόσιαλος: Τρίτη δόση εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους και πολύ ευάλωτους

Ηλ. Μόσιαλος: Τρίτη δόση εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους και πολύ ευάλωτους

Υπέρ της μίξης εμβολίων ο Έλληνας καθηγητής στο LSE

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανοσοκατασταλμένους, που δεν διαθέτουν επαρκή αντισώματα, και άλλους πολύ ευάλωτους, τόνισε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάι ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μίξης εμβολίων.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του London School of Economics, «πρέπει να προγραμματιστεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες»

Όπως ανέφερε η τρίτη δόση θα γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αλλά αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για όσους δεν εμβολιάστηκαν αρχικά με mRNA εμβόλιο. «H μίξη των εμβολίων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό», είπε.

Ηλ. Μόσιαλος: Τρίτη δόση εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους και πολύ ευάλωτους-1

Σημείωσε ότι το νέο κύμα αφορά πολίτες χωρών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια. Θα πλήξει τους ανεμβολίαστους και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους, οι οποίοι είτε θα είναι ανοσοκατασταλμένοι είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες, γι’ αυτό και ανακύπτει η ανάγκη της χορήγησης αναμνηστικής δόσης.

Διαβάστε επίσης:

Για το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών έχει μειωθεί, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτό συνέβη χάρη στο εμβόλιο και όχι επειδή έχει εξασθενήσει ο κορωνοϊός.

Σχετικά με τα παιδιά, δήλωσε: «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά. Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά».

Πηγή: Skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή