Στον απόηχο του Covid-19 τα φετινά Prix Galien Greece

Στον απόηχο του Covid-19 τα φετινά Prix Galien Greece

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 31 Αυγούστου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο (Κεντρικό Αίθριο-Περιστύλιο) θα πραγματοποιηθούν για πέμπτη φορά στη χώρα μας τα «Νόμπελ» της φαρμακοβιομηχανίας Prix Galien

Σημαντικό μέρος της φετινής διοργάνωσης θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πανδημία της Covid-19 και την αδιαμφισβήτητη αξία της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, η οποία έσωσε ζωές με την πολύτιμη συνδρομή της Πολιτείας, των επιστημόνων και των νοσηλευτών.

Ως εκ τούτου, το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum» των Prix Galien Greece 2021, θα απονεμηθεί στην επιτροπή για την Covid-19, καθώς και στους επικεφαλής ΜΕΘ για τις άοκνες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό. Τιμής ένεκεν θα βραβευθεί και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτυχή ψηφιακή υποστήριξη της εμβολιαστικής εκστρατείας της Covid-19.

Επίσης, θα βραβευθούν και οι φαρμακευτικές εταιρίες που συνεισέφεραν στη δημόσια υγεία με την παραγωγή κάποιου εμβολίου ή θεραπείας για την Covid-19.

Το Ερευνητικό Βραβείο «Galien Scientific Research Award» θα απονεμηθεί στον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Χρούσο, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο που τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς. 

Το βραβείο του «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας θα απονεμηθεί σε δύο σπουδαίους Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, τους κ.κ. Stelios Papadopoulos και Michel Vounatsos, Chairman και CEO αντίστοιχα της Biogen Inc.

To νεοσύστατο βραβείο της «Τιμώμενης Εταιρίας» θα απονεμηθεί στην φαρμακευτική εταιρία Chiesi Hellas για την πιστοποίηση B Corp προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Το βραβείο Συλλόγων Ασθενών «Patient Initiative Award» θα διεκδικήσουν 15 Σύλλογοι Ασθενών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν για την καλύτερη καμπάνια επικοινωνίας & ενημέρωσης κοινού καθώς και για την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση με τους φορείς

Τέλος, στο καθαρά διαγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, 16 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα θα αξιολογηθούν από τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής, διεκδικώντας τον τίτλο του νικητή στις εξής κατηγορίες βράβευσης:

•Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν
•Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν
•Καλύτερο Φάρμακο για Σπάνια Πάθηση
•Καλύτερο Ιατροτεχνολογικό Προϊόν

Τα βραβεία Prix Galien πραγματοποιούνται από το 1970 σε 20 χώρες παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης το 2013. Το δε Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum» έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη σπουδαία συνεισφορά της στο χώρο της υγείας στη χώρα μας με την ίδρυση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”, στον Δρ. Αυξέντιο Καλαγκό, Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, ιδρυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour tous) το οποίο έχει χειρουργήσει δωρεάν 13.000 άπορα παιδιά ανά τον κόσμο, με μοναδική ανταμοιβή του το χαμόγελο αυτών των παιδιών, στην μεγάλη Ελληνίδα ευεργέτιδα κα Αλίκη Περρωτή, για τη σημαντική συνεισφορά της στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για τη σημαντική συνεισφορά του στο χώρο της Υγείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή