Κορωνοϊός – Ιταλία: Ξεκινάει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ξεκινάει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ευπαθείς ομάδες

Τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στις ευπαθείς ομάδες από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ευπαθείς ομάδες από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποφασίσει την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», σε νέες κατηγορίες πολιτών, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνει υποχρεωτικό για τους δημοσίους υπαλλήλους (άρα και για την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και τον στρατό), ενώ είναι πιθανό να ζητηθεί και από τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει αναλυτική αναφορά στο όλο θέμα, σε υπουργικό συμβούλιο αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.

ΕΜΑ: Υπό εξέταση το αίτημα Pfizer για τρίτη δόση στους άνω των 16 ετών

Την αξιολόγηση του αιτήματος για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση στους πολίτες άνω των 16 ετών ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Η αρμόδια επιτροπή του EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα τα οποία υποβλήθηκαν για το εμβόλιο Comirnaty των Pfizer/ BioNTech, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας κλινικής δοκιμής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, περίπου 300 ενήλικοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα έλαβαν αναμνηστική δόση περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή