Ισραήλ: Θεραπεία κατέγραψε πρόοδο κατά του πολλαπλού μυελώματος

Ισραήλ: Θεραπεία κατέγραψε πρόοδο κατά του πολλαπλού μυελώματος

Περισσότερο από το 90% των 74 ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Hadassah παρουσίασαν «πλήρη απαλλαγή», σύμφωνα με τους ογκολόγους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ ανακοίνωσε ένα σημαντικό επίτευγμα» στη θεραπεία του καρκίνου του πολλαπλού μυελώματος – της δεύτερης πιο συχνής αιματολογικής νόσου, που αντιπροσωπεύει το 1/10 όλων των καρκίνων του αίματος.

Η καινοτόμος θεραπεία κατά της νόσου, η οποία εδώ και καιρό θεωρείται ανίατη, αναπτύχθηκε μετά από μια σειρά πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και ανοσοθεραπείας του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε μια λίστα αναμονής με πάνω από 200 ασθενείς από το Ισραήλ και διάφορα μέρη του κόσμου ανά πάσα στιγμή. Τώρα, υπό το φως των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων των θεραπειών CAR-T, φαίνεται ότι έχουν πολλά ακόμη χρόνια ζωής – και με εξαιρετική ποιότητα ζωής», δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος, καθηγήτρια Πολίνα Στεπένσκι.

Η θεραπεία βασίζεται στην τεχνολογία γενετικής μηχανικής, η οποία είναι μια αποτελεσματική και πρωτοποριακή λύση για ασθενείς με προσδόκιμο ζωής μόλις δύο έτη μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Περισσότερο από το 90% των 74 ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Hadassah παρουσίασαν «πλήρη απαλλαγή», σύμφωνα με τους ογκολόγους. Λόγω της πολυπλοκότητας της θεραπείας, ωστόσο, μόνο ένας ασθενής την εβδομάδα εισέρχεται στη θεραπεία, η οποία εξακολουθεί να διεξάγεται ως πείραμα.

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας τύπος καρκίνου του μυελού των οστών, ο οποίος είναι ο σπογγώδης ιστός στο κέντρο ορισμένων οστών που παράγει τα αιμοσφαίρια του σώματος. Η ασθένεια ονομάστηκε πολλαπλό μυέλωμα επειδή ο καρκίνος συχνά επηρεάζει πολλές περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του κρανίου, της λεκάνης, των πλευρών και της σπονδυλικής στήλης. Πολλές φορές διαγιγνώσκεται μετά από εξέταση αίματος ή ούρων ρουτίνας.

Πηγή: Jerusalem Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή