Τιμητική διάκριση για τον καθηγητή ομοιοπαθητικής Γεώργιο Βυθούλκα

Τιμητική διάκριση για τον καθηγητή ομοιοπαθητικής Γεώργιο Βυθούλκα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 5 Μαίου 2015 και ώρα 12.00μ.μ. ο Καθ. Ομοιοπαθητικής Γεώργιος Βυθούλκας αναγορεύθηκε “Doctor Honoris Causa” στο Πανεπιστήμιο της Cluj-Napoca, "University of Medicine and Pharmacy Iuliu Hatieganu”.

To Laudacio εκφώνησε η Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, Καθ. Dr. Anca Dana Buzoianu, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο επιστημονικό έργο του Καθ. Γ. Βυθούλκα. Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος της Συγκλήτου Καθ. Dr. Ioan Ştefan Florian ενώ παρευρέθησαν οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου.

Ο Καθηγητής Γ. Βυθούλκας στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που μία σπουδαία Ιατρική Σχολή βραβεύει, μέσω εμού, την ομοιοπαθητική, αυτή την εκπληκτική θεραπευτική μέθοδο, αλλά και τον Ιατρό S. Hahnemann, που την   ανακάλυψε, πριν 200 χρόνια. Πολλά πρωτοπόρα ιατρικά Πανεπιστήμια έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν τις πόρτες τους στην Ομοιοπαθητική και να εξετάζουν την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά της. Η ομοιοπαθητική έχει στο ενεργητικό της εντυπωσιακά αποτελέσματα εδώ και 200 χρόνια τώρα και αυτό επιβεβαιώνει αναμφίβολα την εγκυρότητά της. Αποτελεί μία θεραπευτική που είναι απολύτως απαραίτητη στις πρόδρομες περιόδους των χρονίων ασθενειών, όταν η συμβατική ιατρική δεν έχει απαντήσεις και επομένως συνιστά μία συμπληρωματική θεραπευτική την οποία η ιατρική χρειάζεται επειγόντως αυτή την στιγμή. Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιό σας θα αποτελέσει τον πυλώνα αντίστασης στην καταστροφική καταιγίδα των χρόνιων ασθενειών που εξαπλώνονται ραγδαία στις μέρες μας και θα μεταφέρει στην ανθρωπότητα τα ευεργετικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής.”
 
Την Δευτέρα 4 Μαίου 2015, ο Καθ. Γ. Βυθούλκας κήρυξε την έναρξη των μαθημάτων Κλασικής Ομοιοπαθητικής, τα οποία διοργανώνονται στο Τμήμα Νευρολογίας του Πανεπιστημίου υπό την διεύθυνση του Καθ. Dr. Dafin Muresanu με τη συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής που εδρεύει στην Αλόννησο, Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή