«Εκσταση»… για χαλάρωση βαρέως νοσούντων

«Εκσταση»… για χαλάρωση βαρέως νοσούντων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη χρήση του ναρκωτικού «έκσταση» ως καταπραϋντικού – ηρεμιστικού για τους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα πειραματίστηκαν Αμερικανοί ερευνητές. Στη φιλόδοξη έρευνα έλαβαν μέρος τουλάχιστον 12 εθελοντές πάσχοντες από θανατηφόρες νόσους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσδόκιμο ζωής τους δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους εννιά μήνες. «Σε κάθε εθελοντή πρόκειται να χορηγηθεί είτε μία πλήρης δόση 125 mg MDMA ή κάποιο άλλο ψευδοφάρμακο», ανέφερε ο Μπεργκ, εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Ψυχεδελικών Σπουδών.

Ο Μπεργκ υποστηρίζει ότι στόχος των ερευνητών είναι να ελέγξουν κατά πόσον οι πολύ άρρωστοι άνθρωποι που εμφανίζουν καταλυτικό άγχος, φόβο ή κατάθλιψη, εξαιτίας της ασθένειας από την οποία πάσχουν, μπορούν να ηρεμήσουν κατά τη διάρκεια των συνεδριών ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται.

Ο συντονιστής της έρευνας, δρ Φίλιπ Γούλφσον, δήλωσε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι η εμπειρία του ναρκωτικού «έκσταση» διαρκεί περί τις τέσσερις με πέντε ώρες και τόνισε ότι πρόκειται για μια ουσία η οποία διευκολύνει την αποτελεσματική ψυχοθεραπεία.

«Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία και τους κανόνες του FDA απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των πληροφοριών σχετικά με τα φάρμακα που προετοιμάζονται και μελετούνται», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου, Σάντι Ουάλς. Τα συμπεράσματα της έρευνας πρόκειται να εξαχθούν σε 12 με 15 μήνες. «Υποθέτουμε ότι κάτι συμβαίνει με το MDMA και έτσι διευκολύνεται η ψυχοθεραπεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή