Πηγαίνετε στον γιατρό πριν πάτε για τρέξιμο…

Πηγαίνετε στον γιατρό πριν πάτε για τρέξιμο…

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία σε πολλούς μεσήλικες έχει προκαλέσει η περίπτωση του αντιπροέδρου της JP Morgan Chase & Co. Τζέιμς Λι Τζ., 62 ετών, ο οποίος, ύστερα από μια μικρή αδιαθεσία μετά την άθλησή του, κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε. Ο θάνατος κατά τη διάρκεια ή μετά την εκγύμναση είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, αλλά πολλοί πλέον κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την πιθανότητα να υποστούν καρδιακή προσβολή ενώ βρίσκονται στο γυμναστήριο, όπως αναφέρει η «Wall Street Journal». Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι για να αποφύγει κανείς τους κινδύνους, ώστε η άθλησή τους να μην καταλήξει σε τραγωδία.

Η εκγύμναση είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας καλής σωματικής κατάστασης, ωστόσο «δεν αποτελεί φάρμακο κατά της καρδιοπάθειας», όπως τόνισε ο Μάικλ Τζόινερ, φυσιολόγος της Mayo Clinic, ο οποίος εξήγησε ότι οι μεσήλικες με υψηλή πίεση και χοληστερίνη πρέπει να προσέλθουν για θεραπεία. «Οι μεσήλικες με αγχώδη επαγγελματική ζωή πρέπει να κάνουν ένα τσεκ απ ανά διαστήματα», πρόσθεσε.

Ενας μεγάλος αριθμός ατόμων άνω των 35 πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας μέσω της συνεχούς και έντονης άθλησης. Ενώ, όμως, γυμνάζονται φανατικά, αγνοούν ότι ο κίνδυνος να υποστούν ανακοπή αυξάνεται. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους αποφασίζουν μέσα σε μία ημέρα να μετατραπούν σε «πρωταθλητές». Οπως υπογραμμίζουν, η καρδιοπάθεια δεν εντοπίζεται πάντα αμέσως. Σε πολλές περιπτώσεις, η καρδιακή προσβολή αποτελεί το πρώτο σύμπτωμα. Συνοπτικά, όσοι παρουσιάζουν στεφανιαία νόσο, υψηλή χοληστερίνη, διαβήτη, οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας ή παχυσαρκία θα πρέπει να επισκεφθούν τον καρδιολόγο τους πριν εμπλακούν σε έντονη σωματική άσκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή