Πόσο σίγουροι είστε για το νερό που πίνετε;

Πόσο σίγουροι είστε για το νερό που πίνετε;

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι που όλοι καταναλώνουμε περισσότερο νερό μπορεί να πέρασε, όμως όλο το χρόνο πρέπει να φροντίζουμε για την επαρκή κατανάλωση νερού, ενός στοιχείου που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας. Πόσο καθαρό όμως είναι τελικά το νερό που πίνουμε και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε πραγματικά καθαρό νερό;

Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι κατά τους ειδικούς, πόσιμο νερό θεωρείται αυτό που είναι «καθαρό» από χημική και μικροβιολογική άποψη, χωρίς οσμή, γεύση ή χρώμα. Το νερό της βρύσης – αν και συγκριτικά με άλλες χώρες τις Ε.Ε. είναι πιο καθαρό –  περιέχει μια ποικιλία φυσικών και σχετικά αβλαβών επιμολυντών, όπως είναι τα μεταλλικά ιόντα του σιδήρου και του μαγνησίου και το ανθρακικό ασβέστιο. Εκτός αυτών, όμως, προστίθεται χλώριο για απολύμανση και προστασία από τα βακτήρια, γεγονός που κατά πολλούς ειδικούς καθιστά το νερό της βρύσης επικίνδυνο για την υγεία μας.

Από την άλλη, αν και σε πολλούς υπάρχει η αντίληψη ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι ανώτερο ποιοτικά από το νερό της βρύσης, στην πράξη αυτό δεν ισχύει πάντα. Η σύσταση του εκάστοτε εμφιαλωμένου νερού είναι πολύ σημαντική για την υγεία του καταναλωτή και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την πηγή από την οποία πηγάζει.

Παράλληλα, αρκετοί επιλέγουν τον ψύκτη νερού προκειμένου να εξασφαλίζουν καθημερινά τις απαραίτητες ποσότητες καθαρού νερού. Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι δεν αρκεί η τοποθέτηση ενός ψύκτη εμφιαλωμένου νερού στο χώρο μας προκειμένου να πίνουμε πάντα καθαρό νερό. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητος ο σωστός, τακτικός καθαρισμός και η απόλυτη απολύμανσή του, ώστε τελικά το νερό που φτάνει από τον ψύκτη στο ποτήρι μας να είναι πραγματικά καθαρό.

Φανταστείτε τον ψύκτη νερού σαν ένα δοχείο μέσα στο οποίο ρέει νερό κάθε φορά που πατάμε το κουμπί για να γεμίσουμε το ποτήρι. Εάν ο ψύκτης δεν έχει απολυμανθεί σωστά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μικροβιολογικής επιμόλυνσης του νερού που τελικά θα φτάσει στο ποτήρι μας.

Για να το καταλάβουμε καλύτερα, ας φανταστούμε ότι το να πίνουμε νερό από ψύκτη που δεν έχει απολυμανθεί κατάλληλα είναι σαν να έχουμε αποθηκεύσει νερό σε μια μεγάλη κανάτα και πίνουμε από την ίδια κανάτα για μήνες..

Η αποτελεσματικότερη λύση συντήρησης του ψύκτη, με βάση και τα όσα προτείνει η European Bottled Watercooler Association (EBWA), είναι η υγειονομική συντήρηση των ψυκτών ανά 4 μήνες. Η Rainbow Waters είναι η πρώτη εταιρία του κλάδου των ψυκτών νερού που έθεσε υψηλά πρότυπα ποιότητας για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών και εφαρμόζει υγειονομική συντήρηση από το 1999. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της επισκέπτονται το χώρο που βρίσκεται ο ψύκτης νερού και εφαρμόζουν την υγειονομική συντήρηση, προβαίνοντας στην πλήρη αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό (σωληνάκια, βρυσάκια, δοχείο αποθήκευσης του νερού) με καινούργια που φέρουν μηδενικό μικροβιακό φορτίο.

Πέρα όμως από τη μοναδική εξυπηρέτηση, η Rainbow Waters φέρνει στο ποτήρι μας το εμφιαλωμένο νερό Διώνη, το οποίο πηγάζει από μια παρθένα πηγή σε υψόμετρο 750 μέτρων στα Ιωάννινα. Την ποιότητα τόσο του νερού όσο και όλων των ακολουθούμενων διαδικασιών επιβεβαιώνουν οι πιστοποιήσεις που διαθέτει η Rainbow Waters, όπως μεταξύ άλλων το ISO 9001, ISO 22000 καθώς και πιστοποιήσεις από διεθνείς ανεξάρτητους φορείς. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην λάβει όλες αυτές τις πιστοποιήσεις, από τη στιγμή που το νερό Διώνη δέχεται 420 ελέγχους ποιότητας ανά 8 ώρες

Διαβάστε περισσότερα για:

Τους Ψύκτες Εμφιαλωμένου Νερού της RainbowWaters

Tα Φίλτρα Νερού της RainbowWaters

Το νερό Διώνη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή