Ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις με θέμα τη ‘Νεογνική Βαρηκοΐα’

Ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις με θέμα τη ‘Νεογνική Βαρηκοΐα’

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και η Ά Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σας προσκαλούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο τόσο την εκπαίδευση των ιατρών και επαγγελματιών υγείας όσο και την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα διάγνωσης της νεογνικής βαρηκοΐας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών με βαρηκοΐα και των οικογενειών τους στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΟΓΝΙΚΗΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ».

Προγράμματα καθολικού νεογνικού ελέγχου της ακοής εφαρμόζονται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι η νεογνική βαρηκοΐα αποτελεί μία από τις συχνότερες συγγενείς ανωμαλίες, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση αντιμετώπισή της αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ομαλής εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης, καθώς εξασφαλίζει την ανάπτυξη φυσιολογικής ομιλίας.

Η εξέταση είναι σύντομη, ανώδυνη και μεγάλης αξιοπιστίας. Για τους λόγους αυτούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), ο έλεγχος της ακοής μέχρι την ηλικία των τριών μηνών αποτελεί δικαίωμα κάθε νεογνού.

Στη χώρα μας, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ένα εθνικό πρόγραμμα ανιχνευτικής εξέτασης της ακοής στο νεογνικό πληθυσμό, που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της νεογνικής βαρηκοΐας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

  • Workshop «Μέθοδοι Διαγνωστικού Ελέγχου Νεογνικής Βαρηκοΐας», ώρα έναρξης 09.30
  • Ημερίδα «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Κοινότητας σε θέματα Νεογνικής Βαρηκοΐας και Προγράμματος Καθολικού Ελέγχου», ώρα έναρξης 17.00 και

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, αίθουσα «ΜΥΡΙΝΑ»

  • Workshop «Μέθοδοι Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης», ώρα έναρξης 09.30
  • Ημερίδα «Νεογνική Βαρηκοΐα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς», ώρα έναρξης 15.30

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT