Περισσότερο ζουν οι πλούσιοι Αμερικανοί

Περισσότερο ζουν οι πλούσιοι Αμερικανοί

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Τουλάχιστον δέκα χρόνια περισσότερο από τους φτωχούς ζουν οι πλούσιοι Αμερικανοί, αν και η διαφορά αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη σε πολλές κοινότητες της χώρας, με το χάσμα να μειώνεται αισθητά στις εύπορες πόλεις, με υψηλό ποσοστό πτυχιούχων.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ βασίστηκε σε ανάλυση ενός δισεκατομμυρίου φορολογικών δηλώσεων, μεταξύ 1999 και 2014, σε συνδυασμό με επτά εκατομμύρια ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Το πόρισμα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association, αποκαλύπτει ότι το περιβόητο «1% του πληθυσμού», οι πλουσιότεροι Αμερικανοί, δεν είναι μόνο πιο εύπορο, αλλά και πολύ υγιέστερο, όπως λέει ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Ανγκους Ντίτον.

Ανδρες που ανήκουν στην κατηγορία του 1% των πλουσιότερων Αμερικανών ζουν 15 χρόνια περισσότερο από όσους βρίσκονται στο 1% των φτωχότερων, ενώ για τις γυναίκες η διαφορά αυτή στο προσδόκιμο ζωής είναι της τάξεως των δέκα ετών.

Οι φτωχότεροι Αμερικανοί ζουν περισσότερο όταν κατοικούν σε περιοχές όπου το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή είναι σπανιότερα, ενώ η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν φαίνεται να επιτελεί τόσο μεγάλο ρόλο, εκτιμούσαν προηγούμενες μελέτες.

Το προσδόκιμο ζωής των φτωχότερων Αμερικανών είναι χαμηλότερο στο Ντιτρόιτ και στο Ντάλας, αλλά υψηλότερο στη Νέα Υόρκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή