ΥΓΕΙΑ

Ο ιπποπόταμος που θεραπεύει την ψυχή των παιδιών

o-ippopotamos-poy-therapeyei-tin-psychi-ton-paidion-2140239

Είναι παράδοξο να συναντά κανείς έναν ιπποπόταμο σε ένα νοσοκομείο, αλλά στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κανείς δεν εκπλήσσεται. Αντιθέτως, όπου κι αν πάει ο Ιπποκράτης φέρνει χαρά και ενθουσιασμό. Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή του.

Ο ρόλος του Ιπποκράτη είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός: να κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται το περιβάλλον του νοσοκομείου και να βοηθάει στην καλή ψυχολογία των παιδιών.

o-ippopotamos-poy-therapeyei-tin-psychi-ton-paidion0

Για αυτό επισκέπτεται κάθε πρωί τον 5ο όροφο της Παιδιατρικής Κλινικής, κατεβαίνει στα εξωτερικά ιατρεία και καταλήγει στα δωμάτια της Ογκολογικής Κλινικής, όπου οι φίλοι του τον χρειάζονται περισσότερο.

«Δεν ξέρω πώς θα την έπειθα να έρθει στο νοσοκομείο αν δεν υπήρχε ο Ιπποκράτης», λέει η μητέρα της 5χρονης Αλκηστης. Με τα παιδιά που κάνουν θεραπεία καιρό, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης, παίζουν, συζητούν, ζωγραφίζουν, τραγουδάνε.

Όταν του το ζητούν οι γιατροί, συνοδεύει –πάντα μαζί με ειδικευμένο νοσηλευτή- τους μικρούς ασθενείς στο χώρο διενέργειας ιατρικών εξετάσεων ή κατά την είσοδό τους στο χειρουργείο, για να μη φοβούνται και να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Εδώ και ένα χρόνο κάνει τα πάντα για να θεραπεύει… την ψυχή των παιδιών.