ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο Aegean Cornea XIII

pagkosmio-ofthalmologiko-synedrio-aegean-cornea-xiii-2140382

Το ΒΕΜΜΟ Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής Οφθαλμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνει το παγκόσμιο Οφθαλμολογικό συνέδριο Aegean Cornea XIII από 1 έως 3 Ιουλίου 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων.

Το συνέδριο οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια και σε αυτό λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι επιστήμονες της Οπτικής και της Όρασης από 30 χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και εορτάζοντας τα 25 χρόνια της τεχνικής Lasik την οποία ανακάλυψε ο καθ. Ι. Παλλήκαρης και αφορά στην διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών με την χρήση laser, τεχνική με την οποία χειρουργούνται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, θα λάβουν χώρα δύο ξεχωριστά γεγονότα για την επιστημονική κοινότητα:

α) Έκθεση με θέμα «25 χρόνια Lasik – η μετάβαση από το νυστέρι στο laser» στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από 1 έως 3 Ιουλίου 2016.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί η προσωπική συλλογή του καθ. Ι. Παλλήκαρη που περιλαμβάνει σπάνια οφθαλμολογικά εργαλεία και μηχανήματα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 18:00.

β) την ίδια ημέρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, θα γίνει τελετή βράβευσης κορυφαίων οφθαλμιάτρων της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθ. κ. Οδυσσέα Ζώρα, τον πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Εταιρίας χειρουργών καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής (ESCRS), καθ. κ. David Spalton και τους καθ. Οφθαλμολογίας του Πανεπ. Κρήτης, κ. Ιωάννη Παλλήκαρη και κ. Μιλτιάδη Τσιλιμπάρη.

Ώρα τελετής 19:00.