Μεταμόσχευση νεφρού στη θέση της σπλήνας

Μεταμόσχευση νεφρού στη θέση της σπλήνας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΙΝΟ. Μία νέα σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Ιατρικής γράφτηκε σε νοσοκομείο της Βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, οι ειδικοί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν νεφρό στη θέση της σπλήνας, την οποία αφαίρεσαν, σε εξάχρονο κορίτσι.

Το παιδί, αξίζει να σημειωθεί, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση από την ημέρα της γέννησής του εξαιτίας κάποιας συγγενούς παθολογίας στην ανάπτυξη των νεφρών του αλλά και του κακού σχηματισμού των μεγάλων κοιλιακών αγγείων του. Η επέμβαση έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Μολινέτε του Τορίνο μεταξύ 9ης και 10ης Δεκεμβρίου. Tα στοιχεία του παιδιού δεν έγιναν γνωστά αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούσε ούτε να πιει, ούτε να ουρήσει, λειτουργίες οι οποίες έχουν πλέον αποκατασταθεί.

«Προκειμένου να δημιουργήσουμε τον απαραίτητο χώρο για το νέο νεφρικό μόσχευμα εφαρμόσαμε μία καινοτόμο και επαναστατική τεχνική, η οποία επέβαλε την αφαίρεση της σπλήνας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.«Το κορίτσι είναι πολύ καλά στην υγεία του, ουρεί και έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια μπορεί και πάλι να πιει».

Επί του παρόντος, η μικρή νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου αλλά σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στο κέντρο μεταμοσχεύσεων νεφρού του Νοσοκομείου «Βασίλισσα Μαργαρίτα». Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επιτυχής επέμβαση κατέστη δυνατή χάρη στην αγαστή συνεργασία των διαφόρων ειδικών των μεταμοσχεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή