Φρούτα και λαχανικά σε ρόλο αγχολυτικών

Φρούτα και λαχανικά σε ρόλο αγχολυτικών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΔΝΕΪ. Το άγχος καταπολεμούν αποτελεσματικά τα λαχανικά και τα φρούτα, σύμφωνα με νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal Open.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ βασίστηκε σε έρευνα γύρω από τις διατροφικές συνήθειες 60.000 Αυστραλών άνω των 45 ετών, των οποίων η καθημερινή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων τέθηκε στο μικροσκόπιο μεταξύ 2006 και 2010. Παράλληλα, οι ερευνητές αξιοποίησαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου δέκα ερωτήσεων, έτσι ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο άγχους των υποψηφίων. Η μελέτη διαπίστωσε έτσι ότι τρεις με τέσσερις μερίδες λαχανικών την ημέρα είναι ικανές να μειώσουν το άγχος των ερωτηθέντων σε ποσοστό 12%, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου λαχανικά ή περιορίζονται σε μία μερίδα.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ διαπίστωσε επίσης ότι οι θετικές επιπτώσεις αυτές ενισχύονται, εφόσον προστεθούν και φρούτα στην καθημερινή δίαιτα. Η δίαιτα που περιορίζεται, όμως, στα φρούτα, χωρίς να περιλαμβάνει λαχανικά, δεν περιορίζει τα επίπεδα άγχους. Παρότι η έρευνα δεν προβαίνει σε εκτιμήσεις για το φαινόμενο αυτό, είναι γνωστό ότι λαχανικά και φρούτα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, που είναι γνωστό ότι επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή