ΥΓΕΙΑ

Advanced Hair Clinics: Κορυφαία Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον κόσμο

Advanced Hair Clinics: Κορυφαία Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον κόσμο

Μια τεράστια διάκριση για τον Ιατρικό Τουρισμό έφερε στη χώρα μας η εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, καθώς βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η Κορυφαία Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον κόσμο για το 2017. Ο έγκριτος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός International Medical Tourism Journal (IMTJ) ανέδειξε την Advanced Hair Clinics ως την ηγέτιδα κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο, στα Διεθνή Βραβεία Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στην Οπατία της Κροατίας, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017. 

Η ιστορία της κλινικής

Εμπνευστής της δημιουργίας μιας εξειδικευμένης κλινικής για τη μεταμόσχευση μαλλιών, της Advanced Hair Clinics, υπήρξε ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής. Μέσα από την τεράστια εμπειρία σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών παγκοσμίως, η ανάγκη για την ίδρυση μιας κλινικής με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών ήταν επιτακτική. Μετά την εδραίωση της Advanced Hair Clinics σε εθνικό επίπεδο, ο Δρ. Βεκρής στράφηκε στον διεθνή προσανατολισμό, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς της ελληνικής αγοράς λόγω της κρίσης των τελευταίων 8 ετών, και διακρίνοντας τη δυναμική μιας παγκόσμιας επέκτασης.

Advanced Hair Clinics: Κορυφαία Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον κόσμο-1

Το success story της Advanced Hair Clinics

Πιστοποιημένη διεθνώς, και στελεχωμένη από έμπειρο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, η Advanced Hair Clinics ενισχύει συνεχώς τη διεθνή παρουσία της. Το 2016, στο σύνολο των ασθενών που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών στην κλινική, το 45% ήταν αλλοδαποί, από τους οποίους το 52% Ευρωπαίοι πολίτες, 19% ασθενείς από Αμερική, 16% από Ασία, 9% από Αυστραλία και 4% από Αφρική.

Οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες καθώς και τα αξιόπιστα αποτελέσματα, οδηγούν την Advanced Hair Clinics στην επιτυχία. Σύμβουλοι της κλινικής βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για να εξυπηρετούν τους ασθενείς, ενώ όσοι προέρχονται από το εξωτερικό μπορούν να καλύψουν το γεωγραφικό κενό συμπληρώνοντας μια συμβουλευτική φόρμα εδώ. Ένας ειδικός συνεργάτης είναι στη διάθεση του ασθενούς, ο οποίος κατόπιν συνεννόησης, αναλαμβάνει την οργάνωση του ταξιδιού (πτήσεις, παραλαβή από και προς αεροδρόμιο, διαμονή και περιήγηση), ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και άνετη παραμονή στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα της επιτυχίας είναι ορατά στον κύκλο εργασιών της κλινικής. Με το 22% του συνολικού κόστους απασχόλησης και προβολής να έχει διεθνή προσανατολισμό, ο κύκλος εργασιών του 2016 για τους ξένους επισκέπτες ξεπερνά το 40% του συνολικού κύκλου εργασιών, φανερώνοντας τη δυναμική της μεταμόσχευσης μαλλιών στην πρόοδο του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Εξίσου θεαματική είναι και η αύξηση της απασχόλησης που αγγίζει το 118,42% μέσα στο 2016.

Γιατί στην Ελλάδα;

Την ώρα που μια ελληνική επιχείρηση, στο χώρο της Ιατρικής και του Ιατρικού Τουρισμού, κατακτά την κορυφή, δημοσιεύματα με ελλιπές ρεπορτάζ παρουσιάζουν την Τουρκία ως τον παράδεισο στη μεταμόσχευση μαλλιών. Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί της γειτονικής χώρας, τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, με συνέπεια οι περισσότερες κλινικές εκεί να αγνοούν τους κανόνες και να αδιαφορούν για την ποιότητα τόσο των υπηρεσιών, όσο και των αποτελεσμάτων. Πολλές φορές μάλιστα, οι κλινικές γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία του επίσημου ελέγχου, δωροδοκώντας τους επιθεωρητές. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι φτηνές μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι ο μόνος τομέας που εξακολουθεί να φέρνει κόσμο στην Τουρκία, μετά από τις πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις και από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα. Τονίζουν επίσης, ότι οι κύριοι επισκέπτες προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι τόσο με τη γλώσσα όσο και με το ασταθές περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν τους πολίτες της χώρας τους να αποφεύγουν τις φτηνές επεμβάσεις σε μη πιστοποιημένες κλινικές, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Τουρκία διαθέτει 500 περίπου κλινικές, εκ των οποίων το 60% λειτουργεί παράνομα, ενώ οι χαμηλές τιμές προκύπτουν και από την έλλειψη μετεγχειρητικής φροντίδας. Είναι σύνηθες φαινόμενο, ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία, να αναζητούν λύση σε άλλες χώρες.

Advanced Hair Clinics

Αθήνα (Περιοχή Hilton, Βεντήρη 5): (+30) 210 6980451
Αθήνα (Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 252): (+30) 210 6232220
Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 17): (+30) 2310 224240
Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 98-100 & Γεροκωστοπούλου): (+30) 2610 226562
Ρόδος (Εθν. Μακαρίου 28): (+30) 22410 32700