Μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά σας

Μαγειρεύοντας μαζί με τα παιδιά σας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαγειρική παρέα με τα παιδιά μας δεν αποτελεί μόνο μία από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές εμπειρίες αλλά παράλληλα και ένα από τα καλύτερα και πλέον πρακτικά μαθήματα υγιεινής διατροφής. Η μαγειρική εξυπηρετεί την επαφή και εξοικείωση του παιδιού με τις βασικές πρώτες ύλες, δηλαδή τα βασικά τρόφιμα και συστατικά κάθε συνταγής.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη ασχολία είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα παιδιά για τους εξής λόγους:

Η μαγειρική συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωσή τους  και στο να μάθουν να μετρούν και να διαβάζουν. Αποτελεί για τα παιδιά μία  πρόκληση  και μία μοναδική εμπειρία.

Η μαγειρική τα βοηθά να αποκτήσουν οικειότητα με την κουζίνα και να αρχίσουν να ξεχωρίζουν ένα καλό και υγιεινό γεύμα και να μαθαίνουν τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.

Κυρίως, όμως, η μαγειρική μας βοηθά να περνάμε ποιοτικό χρόνο και να επικοινωνούμε μαζί τους, μέσω μίας διασκεδαστικής εμπειρίας.

Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουν ότι πρέπει να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών πριν μαγειρέψουν.

 

Ευχαριστούμε για την επιστημονική επιμέλεια του άρθρου τον Ιωάννη Χρύσου, Κλινικό Διατροφολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών – Τμήμα Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας

 

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή