Εξέταση αίματος αποκαλύπτει τις πιθανότητες να επιστρέψει ο καρκίνος του μαστού

Εξέταση αίματος αποκαλύπτει τις πιθανότητες να επιστρέψει ο καρκίνος του μαστού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξέταση αίματος, πέντε χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού , μπορεί να δείξει ποιες γυναίκες είναι πιθανό να υποτροπιάσουν.

Η «υγρή – βιοψία», όπως ονομάζεται , προέκυψε μετά από ένα μεγάλο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου έδωσαν ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορεί να προβλεφθεί ποιες γυναίκες θα χρειαστούν μεγάλυτερης διάρκειας προληπτική θεραπεία και ποιες μπορούν να την αποφύγουν.

«Μπορεί να δώσει σημαντικές προειδοποιήσεις» σε γυναίκες ότι ο καρκίνος επιστρέφει, αναφέρει ο δρ. Τζόσεφ Σπαράνο του Κέντρου Montefiore Einstein για τον καρκίνο.

«Από την άλλη, ένα αρνητικό τεστ, δίνει 98% πιθανότητα να μην νοσήσεις ξανά για τα επόμενα δύο χρόνια» προσθέτει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή στο Συμπόσιο για τον Καρκίνο του Μαστού στο Σαν Αντόνιο.

Η νέα εξέταση, ουσιαστικά, βασίζεται στον εντοπισμό «τυχαίων» καρκινικών κυττάρων στο αίμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ακόμα νωρίς να ξεκινήσει η ευρεία χρήση του τεστ καθώς η συμβολή του στην πρόβλεψη του κινδύνου υποτροπής του καρκίνου του μαστού δεν θεωρείται ακόμα καθιερωμένη και οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν  καλύπτουν το κόστος που κυμαίνεται από τ$ 600 έως $ 900.

Πηγή: cbsnews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή