Τα μωρά στα καροτσάκια είναι εκτεθειμένα σε έως 60% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

Τα μωρά στα καροτσάκια είναι εκτεθειμένα σε έως 60% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται συστηματικά σε ρύπανση έως 60% μεγαλύτερη σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι εκτεθειμένα περισσότερο στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πρασάντ Κουμάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος «Environment International», σύμφωνα με το BBC, συμβούλευσαν τους γονείς να αποφεύγουν τους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και τις στάσεις λεωφορείων, όταν βγάζουν το παιδί τους βόλτα, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν κάλυμμα ή σκέπαστρο στο καροτσάκι.

Η ρύπανση του αέρα είναι μεγαλύτερη σε ύψος έως ένα μέτρο από το έδαφος και τα μωρά στα καροτσάκια βρίσκονται σε ύψος 0,6 έως 0,9 μέτρα, με αποτέλεσμα να εισπνέουν περισσότερα τοξικά σωματίδια από ό,τι οι μεγάλοι. Τα σωματίδια αυτά μπορούν να διαταράξουν την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και να επιφέρουν άλλα προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή