Νέα μέθοδος αποκατάστασης των μαστών

Νέα μέθοδος αποκατάστασης των μαστών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτού η Ντέμπορα Κόχαν υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και ανάπλαση των μαστών της, πριν από πέντε χρόνια, ο πλαστικός χειρουργός τής εξήγησε ότι επρόκειτο «να δημιουργήσει έναν μικρό θύλακο» πίσω από τους μυς του στήθους όπου θα τοποθετούσε το εμφύτευμα. O γιατρός της μελέτησε το μέρος της διαδικασίας κατά την οποία οι μεγάλοι μύες του στήθους αποκολλώνται από τα πλευρά και εκτείνονται επί πολλούς μήνες προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα εμφυτεύματα. Η διαδικασία μπορεί να αποδυναμώσει τους μυς και έκανε τη δρα Κόχαν, η οποία είναι μαιευτήρας, να πονάει όταν κάθεται μπροστά στο κομπιούτερ και βέβαια όταν βοηθούσε τα παιδιά να γεννηθούν. Ενιωθε γαργάλημα και μούδιασμα όταν σήκωνε τα χέρια της και ήταν πολύ αδύναμη για να ανοίξει ένα βαζάκι ή να ανοίξει μια βαριά πόρτα.

Αλλά τον Απρίλιο η δρ Κόχαν υποβλήθηκε ξανά σε επέμβαση. Αυτή τη φορά τα εμφυτεύματα τοποθετήθηκαν πάνω στους μυς του στήθους αντί από κάτω. Η δρ Κόχαν βρίσκεται στην ανάρρωση αλλά, όπως είπε, «ο πόνος στο στήθος εξαφανίστηκε. Αφού ξύπνησα από την εγχείρηση, πήρα την πιο βαθιά εισπνοή που είχα πάρει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια».

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων κάτω από τους μυς ήταν η συνηθισμένη προσέγγιση στη ανάπλαση των μαστών επί δεκαετίες. Ωστόσο κάποιοι χειρουργοί τοποθετούν τα εμφυτεύματα πάνω από τους μυς σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις επιπλοκές όπως ο πόνος, η αδυναμία και η παραμόρφωση των μαστών. Η εναλλακτική προσέγγιση καθίσταται δυνατή χάρη στη χρήση βιολογικών πλεγμάτων που μπορούν να αντικαταστήσουν τον μυ προκειμένου να καλύψουν, προστατεύσουν και υποστηρίξουν τα εμφυτεύματα, τα οποία είναι η πιο συχνή μέθοδος ανάπλασης των μαστών μετά τη μαστεκτομή. Ενα αρνητικό σημείο της νέας προσέγγισης είναι το υψηλό κόστος των βιολογικών πλεγμάτων. Η νέα μέθοδος ανάπλασης μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία επέμβαση ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή και να μη χρειαστεί δεύτερο χειρουργείο πολλούς μήνες μετά. Μια άλλη ανησυχία σχετικά με τη νέα προσέγγιση είναι ότι οι γυναίκες που χρειάζονται ακτινοθεραπεία μπορεί να παρουσιάσουν περισσότερες μολύνσεις και διαφορες άλλες επιπλοκές επειδή τα εμφυτεύματα είναι κοντύτερα στο δέρμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή