MIDO Commander Big Date

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 Νοεμβρίου 1918, την ίδια μέρα που υπογράφηκε η ανακωχή που σήμανε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Georges Schaeren ίδρυσε την ελβετική ωρολογοποιία MIDO. Φιλοσοφία της ήταν εξαρχής ο διαχρονικός σχεδιασμός, τα ποιοτικά υλικά και η τεχνολογική καινοτομία. Το 2018 η ελβετική μάρκα γιορτάζει την 100ή επέτειο της με μία σειρά καινοτόμων μοντέλων που ανήκουν στη συλλογή Commander. Ένα από αυτά είναι το Commander Big Date, το οποίο οφείλει το όνομά του στην ευμεγέθη ένδειξη ημερομηνίας, η οποία εμφανίζεται σε διπλό παράθυρο στο κάτω μέρος του καντράν. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παράθυρα ημερομηνίας σε αυτή την κατηγορία τιμής στην αγορά.

MIDO Commander Big Date-1

Το design του Commander Big Date είναι εμπνευσμένο από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Και ακριβώς όπως αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα, έχει μία κλασική εμφάνιση ικανή να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου διατηρώντας ωστόσο μια νεανική όψη. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το μοντέλο Commander είναι από τα πιο επιτυχημένα της MIDO, παράγεται αδιάκοπα από το 1959 και παρόλο που έχει διανύσει πάνω από πέντε δεκαετίες, διατηρεί αναλλοίωτο το DNA που οικοδόμησε τη φήμη του. Ακριβώς όπως το συμβολικό μνημείο του Παρισιού, το Commander έχει γίνει ένα εμβληματικό μοντέλο, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή ελβετική τεχνογνωσία στην ωρολογοποιία.

MIDO Commander Big Date-2

Το ρολόι έχει λεπτή στρογγυλή κάσα σε διάμετρο 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο τονίζουν κομψές λεπτομέρειες από ροζ χρυσό PVD στην εξαιρετικά λεπτή στεφάνη, στην κορόνα, στο «κάδρο» της ημερομηνίας, στους ντελικάτους δείκτες, στις γεωμετρικές ενδείξεις των ωρών και στο μπρασελέ.

MIDO Commander Big Date-3

Μινιμαλιστικό και εξαιρετικά ευανάγνωστο το καντράν έχει σατινέ φινίρισμα με εφέ ηλιακών ακτίνων και προστατεύεται από θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού. Οι ενδείξεις των ωρών όπως και οι δύο κεντρικοί δείκτες της ώρας και των λεπτών έχουν επικάλυψη λευκής Super-LumiNova®, εξασφαλίζοντας τέλεια ορατότητα στο σκοτάδι.

MIDO Commander Big Date-4

Το Commander Big Date φιλοξενεί τον αποκλειστικό αυτόματο μηχανισμό Caliber 80 που προσφέρει 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας!

MIDO Commander Big Date-5

Από το διαφανές καπάκι στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον μηχανικό μηχανισμό με τον μοναδικά διακοσμημένο ρότορα σε μοτίβο «κύματα της Γενεύης» και το λογότυπο της MIDO.

MIDO Commander Big Date-6

Είναι στεγανό σε πίεση έως 5 bar (50 μέτρα βάθος) και κυκλοφορεί σε διάφορες, εξίσου ενδιαφέρουσες εκδοχές ως προς το μέταλλο της κάσας, το χρώμα του καντράν, το μπρασελέ και το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

Μία μικρή γεύση από το ρολόι στο video που ακολουθεί…

Τιμή: από 960 € έως 1.090 €

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή