HAMILTON Intra-Matic Automatic Chronograph

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί σε μία πολύ έντονη τάση στην ωρολογοποιία τη φετινή χρονιά, η οποία αφορά τα καντράν τύπου panda (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ). Ένα από τα ρολόγια που σας δείξαμε είναι ο Intra-Matic Automatic Chronograph της Hamilton. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτίει φόρο τιμής στον ιστορικό Chronograph A του 1968, που σίγουρα οι φίλοι της Hamilton και οι λάτρεις του vintage θα θέλουν να φορέσουν στον καρπό τους.

HAMILTON Intra-Matic Automatic Chronograph-1

Το νέο ρολόι έρχεται με νέα, μεγεθυμένη κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, σε διάμετρο 40 mm (ελαφρώς μεγαλύτερη από τα 36 mm του πρωτότυπου μοντέλου), προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Στο εσωτερικό «χτυπά» ο αποκλειστικός αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου Η-31, ο οποίος προσφέρει υψηλή ακρίβεια, 60 ολόκληρες ώρες ενεργειακής αυτονομίας καθώς και πρακτική λειτουργία ημερομηνίας: ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό για το 2018.

HAMILTON Intra-Matic Automatic Chronograph-2

Από αισθητικής άποψης, ο χρονογράφος παραπέμπει ευθέως στα κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του ’60. Η μεγάλη του ιδιαιτερότητα είναι το αυθεντικό καντράν τύπου panda, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με λευκή πλάκα και μαύρους μετρητές χρονογράφου, το οποίο παραμένει πιστό στο αμερικάνικο πνεύμα του αυθεντικού Chronograph A.

HAMILTON Intra-Matic Automatic Chronograph-3

Ακόμη και η γραμματοσειρά και το λογότυπο της Hamilton επάνω στο καντράν ακολουθούν πιστά την ιστορική έκδοση του 1968. Πρακτικό, διαχρονικό και σχεδιασμένο γι’ αυτούς που εκτιμούν το κλασικό αμερικάνικο στιλ, το νέο Intra-Matic Auto Chrono τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα απαλό δερμάτινο λουράκι.

HAMILTON Intra-Matic Automatic Chronograph-4

Η Hamilton ιδρύθηκε το 1892 στο Λάνκαστερ της Πενσυλβανίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα ρολόγια της Hamilton συνδυάζουν το αμερικανικό πνεύμα με την απαράμιλλη ακρίβεια των πιο εξελιγμένων ελβετικών μηχανισμών και τεχνολογιών. Γνωστή για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της, η Hamilton έχει μεγάλη απήχηση στο Χόλυγουντ, με τα ρολόγια της να εμφανίζονται σε περισσότερες από 450 ταινίες. Η μάρκα έχει επίσης μεγάλη παράδοση στο χώρο της αεροπλοΐας. Η Hamilton είναι μέλος του ομίλου Swatch, του μεγαλύτερου κατασκευαστή και διανομέα ρολογιών παγκοσμίως.

Περισσότερα για τη Hamilton εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή