VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O οίκος Bvlgari άντλησε έμπνευση από την ιστορική του κληρονομιά και παρουσίασε φέτος θηλυκά μοντέλα Lvcea και Serpenti με το εμβληματικό μπρασελέ Tubogas, το οποίο συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια ζωής. Ονομάστηκε έτσι επειδή μοιάζει με τους σπειροειδείς μεταλλικούς σωλήνες αερίου. Πρόκειται για μία τεχνική κατασκευής που χρησιμοποιείται στην κοσμηματοποιία από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και αντανακλά το βιομηχανικό design, το οποίο έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές την εποχή της Art Deco, όταν αποτελούσε πρόκληση η δημιουργία μικρογραφία μεγάλων μηχανικών αντικειμένων και η χρήση τους για απροσδόκητους σκοπούς.

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-1

Τη δεκαετία του 1940 η Bvlgari πρόσθεσε ένα καντράν ρολογιού σε ένα βραχιόλι Tubogas και δημιούργησε ένα κομψό ρολόι που τυλιγόταν γύρω από τον καρπό σαν φίδι. Το σχέδιο Tubogas επανήλθε τη δεκαετία του 1970 με μία πλούσια συλλογή της Bvlgari από ρολόγια, βραχιόλια, περιδέραια και δαχτυλίδια και το σπειροειδές μέταλλο συνδυάστηκε με νομίσματα και πολύχρωμους πολύτιμους λίθους.   

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-2

Serpenti Tubogas (2018)

Δύσκολο στην κατασκευή του, το Tubogas αποτελείται από μακριές λωρίδες χρυσού ή ατσαλιού, οι οποίες τυλίγονται γύρω από έναν κορμό από ατσάλι, καλύπτοντας τελείως τον εσωτερικό σκελετό.

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-3

Οι εξειδικευμένοι χρυσοχόοι δεν κάνουν κανενός είδους συγκόλληση. Η ελαστικότητα των σπειροειδών λωρίδων είναι που χαρίζει στα Tubogas την χαρακτηριστική τους δομή και πλαστικότητα.

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-4

Serpenti Tubogas

Το 2018 η Bvlgari δημιούργησε μεταξύ άλλων ένα μοντέλο Serpenti Tubogas που συνδυάζει και τα τρία χρώματα του χρυσού (λευκό, ροζ και κίτρινο) σε ένα μπρασελέ. Πρόκειται για το remake ενός μοντέλου της δεκαετίας του ’60.

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-5

Το ιστορικό μοντέλο Tubogas του 1965 στα τρία χρώματα του χρυσού

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-6

Η σύγχρονη εκδοχή του Serpenti Tubogas

Το ρολόι, σε σχήμα κεφαλιού φιδιού, είναι από ροζ χρυσό και είναι διακοσμημένο με 38 διαμάντια ενώ την κορόνα του κοσμεί ένα cabochon από ροζ ρουμπελίτη.

Lvcea Tubogas

Για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκαν πέντε νέα μοντέλα Lvcea με το εμβληματικό μπρασελέ Tubogas, γεγονός που μας υπενθυμίζει την ιστορία του οίκου Bvlgari στην κοσμηματοποιία. Έχουν κάσες διαμέτρου 28 ή 33 mm και κυκλοφορούν σε δύο εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι με καντράν από μαύρη λάκα…

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-7

… δύο δίχρωμα μοντέλα από ατσάλι με ροζ χρυσό 18Κ και καντράν από λευκό φίλντισι…

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-8

…ενώ υπάρχει και μία πολύτιμη εκδοχή σε διάμετρο 33 mm, εξολοκλήρου φτιαγμένη από ροζ χρυσό 18Κ, με διαμάντια στη στεφάνη και στους συνδέσμους του μπρασελέ.

VIDEO: Το BVLGARI Tubogas γίνεται 70 ετών-9

Τα μοντέλα διαμέτρου 28 mm είναι εφοδιασμένα με quartz μηχανισμό ενώ τα μοντέλα των 33 mm φέρουν έναν αυτόματο μηχανικό μηχανισμό. Και τα πέντε μοντέλα Lvcea Tubogas έχουν ημερομηνία στο 3, διαμαντένιες ενδείξεις των ωρών και κορόνα με cabochon από ροζ πολύτιμη πέτρα.  

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ιστορία του εμβληματικού Tubogas να ξεδιπλώνεται σε ενάμισι λεπτό…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Bvlgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: ΑΘΗΝΑ: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Inglessis (τηλ.: 210-3217511), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Tempus (τηλ.: 2310-476620), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Zoe-Koutsoyannopoulos (τηλ.: 22860-25470)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή