BREITLING Premier Collection

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν παρακολουθείτε τα της ωρολογοποιίας θα γνωρίζετε ότι από τον περασμένο χρόνο έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς στην Breitling και στο τιμόνι της βρίσκεται πλέον ο Georges Kern (o πρώην διευθύνων σύμβουλος της IWC). Παρακολουθώντας την μέχρι τώρα καθοδήγησή του αντιλαμβανόμαστε ότι η μάρκα αρχίζει να αποποιείται κάπως από τον υπερβολικά macho χαρακτήρα της και στρέφεται σε πιο ήπιας αισθητικής σύγχρονα μοντέλα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το ιστορικό υπόβαθρο της ελβετικής μάρκας. Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι η νέα συλλογή Premier, η οποία μας ξαναθυμίζει τα ομώνυμα μοντέλα που είχε παρουσιάσει η Breitling τη δεκαετία του 1940. Η Premier ήταν η πρώτη συλλογή «κομψών» μοντέλων της μάρκας που είχε γίνει διάσημη για τα όργανα που δημιουργούσε για επαγγελματίες (instruments for professionals).

BREITLING Premier Collection-1

Διαφήμιση της συλλογής Premier από τη δεκαετία του 1940

BREITLING Premier Collection-2

Ιστορική διαφήμιση της συλλογής Premier (1946)

BREITLING Premier Collection-3

Ιστορικός χρονογράφος Breitling Premier Ref.734 (1943)

BREITLING Premier Collection-4

Ιστορικός χρονογράφος Premier Ref.760 (1943)

BREITLING Premier Collection-5

Ιστορικός χρονογράφος Premier Ref.777 (1945)

 

Συνδυάζοντας μία ωραία vintage αισθητική με υψηλές μηχανικές επιδόσεις, η νέα συλλογή Premier απαρτίζεται από τέσσερις τύπους μοντέλων: αυτόματο με μικρά δευτερόλεπτα στα 40 χιλιοστά, Day-Date στα 40 χιλιοστά και δύο είδη χρονογράφων στα 42 mm, ο πρώτος με μηχανισμό Valjoux και ο δεύτερος με τον manufacture μηχανισμό Β01. Ας γνωρίσουμε τα πολύ ιδιαίτερα αυτά μοντέλα με περισσότερη λεπτομέρεια…

Premier Automatic 40

BREITLING Premier Collection-6

Με το μινιμαλιστικό και διακριτικό του design, το Premier Automatic 40 είναι ίσως το πιο πιστό στα πρωτότυπα Premier της δεκαετίας του ’40. Το καντράν του είναι απολύτως καθαρό, με λευκή κλίμακα των λεπτών στην περιφέρειά του και ένα υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα στο 6.

BREITLING Premier Collection-7

Στο εσωτερικό της ατσάλινης κάσας διαμέτρου 40mm κρύβεται ο Breitling Caliber 37, ένας αυτόματος μηχανικός μηχανισμός χρονομέτρου. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα: Με καντράν σε γκρι-ανθρακί, μπλε ή ασημί χρώμα και λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή δέρμα nubuck ή μπρασελέ από ατσάλι.

Premier Automatic Day & Date 40

BREITLING Premier Collection-8

Μία λίγο πιο πλούσια εκδοχή του αυτόματου μοντέλου είναι το Premier Automatic Day & Date 40, το οποίο έχει μεγάλη ένδειξη ημέρας της εβδομάδας στο 12 και ημερομηνία στο 6. Μηχανικά υποστηρίζεται από τον Calibre 45, έναν αυτόματο μηχανισμό βασισμένο στον αξιόπιστο ETA 2834.

BREITLING Premier Collection-9

Μπορείτε να επιλέξετε ασημί ή μαύρο καντράν και ατσάλινο μπρασελέ ή λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή nubuck με λευκές ραφές.

Premier Chronograph 42

Με ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο από τα αυτόματα μοντέλα, το Premier Chronograph 42 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στην παραγωγή εξαιρετικά αξιόπιστων χρονογράφων. Η κάσα του έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Caliber 13, ο οποίος βασίζεται στον δοκιμασμένο και ιδιαιτέρως αξιόλογο ETA-Valjoux 7750, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

BREITLING Premier Collection-10

Η διάταξη των μετρητών του χρονογράφου είναι κάθετη, με τον μετρητή των λεπτών στο 12 και των ωρών στο 6, ενώ στο 9 «τρέχουν» τα μικρά δευτερόλεπτα.

BREITLING Premier Collection-11

Ο Breitling Premier Chronograph 42 διατίθεται με μπλε ή μαύρο καντράν, διαθέτει λευκή ταχυμετρική κλίμακα και αγκαλιάζει τον καρπό είτε με ατσάλινο μπρασελέ είτε με λουράκι από δέρμα nubuck ή δέρμα αλιγάτορα. 

Premier B01 Chronograph 42

Εφοδιασμένα με τον Breitling Manufacture Caliber 01, τα μοντέλα Premier B01 Chronograph 42 είναι αναμφισβήτητα τα κορυφαία της νέας συλλογής Premier. Ο Caliber 01 είναι ένας αυτόματος μηχανισμός που δημιουργείται in-house από την  Breitling, εγγυάται εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία τουλάχιστον 70 ωρών και είναι ορατός από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.

BREITLING Premier Collection-12

Ο Breitling Premier B01 Chronograph 42 στεγάζεται σε μία στιβαρή ατσάλινη κάσα διαμέτρου 42 mm και διατίθεται σε τρεις εντυπωσιακές εκδοχές: με καντράν τύπου panda (ασημί με μαύρους μετρητές), σκούρο μπλε και σε ένα εντυπωσιακό πράσινο σε συνεργασία με την Bentley.

BREITLING Premier Collection-13

To μοντέλο με το ασημί «panda» καντράν φοράει είτε μαύρο ή ατσάλινο μπρασελέ.

BREITLING Premier Collection-14

Οι εκδοχές με μπλε καντράν συνδυάζονται είτε με ατσάλινο μπρασελέ είτε με μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή με καφέ λουράκι από δέρμα nubuck με λευκές ραφές.

BREITLING Premier Collection-15

Όλα τα ρολόγια της Premier Collection αντέχουν σε πίεση 10 bar, άρα είναι στεγανά μέχρι 100 μ. βάθος και φέρουν επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το Ελβετικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης Χρονομέτρων (COSC).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή