CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, ορισμένες εταιρείες ωρολογοποιίας παρουσιάζουν ρολόγια αφιερωμένα στην Κινεζική Πρωτοχρονιά, στα οποία πρωταγωνιστεί το ζώο στο οποίο είναι αφιερωμένο κάθε έτος, σύμφωνα με τις επιταγές του Κινεζικού ημερολογίου. Από τις 5 Φεβρουαρίου 2019 ξεκινά το Έτος του Χοίρου και η Chopard είναι η πρώτη ελβετική μάρκα που δημιούργησε ένα ρολόι αφιερωμένο στο χαριτωμένο ζωάκι.

CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-1

Το Chopard L.U.C XP Urushi «Year of the Pig» είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό 18Κ και κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 88 κομματιών. Στο καντράν του εμφανίζεται ένα γουρουνάκι φιλοτεχνημένο με την ιαπωνική τέχνη Urushi. Ο εξπέρ στο είδος του καλλιτέχνης χαράσσει και ζωγραφίζει στο χέρι με λάκα που προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου Urushi. Ο χυμός συλλέγεται μία φορά τον χρόνο σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες και κατόπιν αφήνεται για πολλά χρόνια έως ότου η ρητίνη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρωστική ουσία. Η υφή της θυμίζει μέλι και εφαρμόζεται σε επάλληλες στρώσεις επάνω στον καντράν.

CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-2
CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-3

Ο χοίρος είναι το δωδέκατο ζώδιο του Κινεζικού ημερολογίου και στην κουλτούρα των Κινέζων θεωρείται σύμβολο του πλούτου. Όπως θα παρατηρήσετε, το γουρουνάκι στο ρολόι της Chopard έχει ένα φωτεινό, χαρούμενο πρόσωπο και απεικονίζεται ολόχρυσο στο κέντρο του καντράν, σε σκούρο μπλε φόντο ενώ γύρω του υπάρχουν δέντρα και λουλούδια σε διάφορα χρώματα. Το χρυσό γουρουνάκι συμβολίζει την αφθονία, την ειλικρίνεια και το αίσθημα ευδαιμονίας.

CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-4

Καθένα από τα 88 καντράν είναι έργο του κορυφαίου στο είδος του καλλιτέχνη Kiichiro Masamura, ο οποίος θεωρείται ζωντανός εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας.

CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-5
CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-6

Στο εσωτερικό της κάσας διαμέτρου 39,5 mm κρύβεται ο δημιουργημένος in-house από την Chopard αυτόματος Caliber 96.17-L. Πρόκειται για έναν υπέρλεπτο μηχανικό μηχανισμό, εξαιρετικά διακοσμημένο στο χέρι από τους τεχνίτες της Chopard, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με μικρορότορα από χρυσό 22 καρατίων και διαθέτει δύο βαρέλια (τεχνολογία Twin(R), που του εξασφαλίζουν 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”-7

Την ωραία διακόσμηση των γεφυρών σε μοτίβο Côtes de Genève μπορεί να θαυμάσει κανείς από τη διαφανή πλάτη του ρολογιού. Το κομψό σύνολο ολοκληρώνει ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή