Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos

Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Morgan Bourc'his σας είχαμε μιλήσει πριν από μερικούς μήνες, όταν σας ανακοινώσαμε ότι θα ερχόταν για ελεύθερη κατάδυση στα ελληνικά νερά. (Δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Τώρα ο Γάλλος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη δυσκολίας, εξερευνώντας τα νερά μίας παγωμένης λίμνης, η οποία βρίσκεται σε μία απομονωμένη περιοχή, ψηλά στις Ελβετικές Άλπεις.

Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos-1

Αντιμέτωπος με ακραίες πολικές θερμοκρασίες και σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι, ο Bourc'his θα πρέπει να ξεπεράσει τα όριά του. Το σπορ στο οποίο ειδικεύεται είναι η ελεύθερη κατάδυση χωρίς βοήθεια και χωρίς τεχνικό εξοπλισμό και θεωρείται το πιο αγνό και το πιο απαιτητικό είδος κατάδυσης. Το μόνο εργαλείο που τον συνόδευσε σ’ αυτό το εγχείρημα ήταν το ρολόι του, το TUDOR Pelagos.

Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos-2
Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos-3

To Pelagos είναι ένα άρτιο από κάθε άποψη καταδυτικό μοντέλο, το οποίο επιβεβαιώνει τη μακρά ιστορία και παράδοση της TUDOR στην κατασκευή στιβαρών ρολογιών, τα οποία απευθύνονται τόσο στους ερασιτέχνες όσο και στους επαγγελματίες θιασώτες του βυθού. Στις εντυπωσιακές τεχνικές του αρετές περιλαμβάνονται στεγανότητα μέχρι 500 μέτρα βάθος, κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο (υλικό 40% ελαφρύτερο από το ανοξείδωτο ατσάλι), πατενταρισμένο κούμπωμα που ρυθμίζεται αυτόματα, αυτόματος Manufacture Calibre MT5612 με 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC, βαλβίδα διαφυγής ηλίου και πλήρως φωσφορίζον καντράν.

Ελεύθερη κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos-4

Ακόμη και οι αριθμοί και οι ενδείξεις επάνω στην κεραμική περιστρεφόμενη στεφάνη φέρουν επίστρωση με Luminova, για τέλεια ορατότητα ακόμη και στα σκοτεινά νερά μίας λίμνης. Διόλου τυχαία το Pelagos κέρδισε το βραβείο καλύτερου σπορ ρολογιού στο Grand Prix d’ Horlogerie της Γενεύης το 2015.

Δείτε και το σχετικό video από το παράτολμο εγχείρημά του…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή