Η διαστημική γοητεία του νέου GIRARD-PERREGAUX Bridges Cosmos

Η διαστημική γοητεία του νέου GIRARD-PERREGAUX Bridges Cosmos

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2019, από τα εκατοντάδες ρολόγια που θαυμάσαμε, περιεργαστήκαμε, φορέσαμε στον καρπό και φωτογραφίσαμε, σίγουρα ξεχωρίσαμε κάποια που πραγματικά μας εντυπωσίασαν και χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη. Ένα από αυτά ήταν αναμφισβήτητα το Bridges Cosmos της Girard-Perregaux. Ένα αστρονομικό μοντέλο υψηλής πολυπλοκότητας και εξαιρετικού design, το οποίο συνδυάζει tourbillon με ουράνιο χάρτη και παγκόσμια ώρα. Ήταν βεβαίως το κορυφαίο μοντέλο που παρουσίασε για το 2019 η ελβετική παραδοσιακή μάρκα. Το Bridges Cosmos είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη Γη και τον ουρανό, την ύλη και το διάστημα, το ορατό και το αόρατο. Δύο σφαίρες, μία ουράνια και μία γήινη, μας ταξιδεύουν στο σύμπαν που μας περιβάλλει, σ’ αυτό που αποκαλούμε «Κόσμος».

Η διαστημική γοητεία του νέου GIRARD-PERREGAUX Bridges Cosmos-1

Oι δύο τρισδιάστατες σφαίρες βρίσκονται συμμετρικά τοποθετημένες οριζοντίως στο καντράν: η υδρόγειος στο 3 λειτουργεί ως ένδειξη ημέρας και νύχτας, και η μπλε σφαίρα από τιτάνιο στο 9, απεικονίζει τον ουράνιο χάρτη, χαραγμένο με λέιζερ. Η σφαίρα αυτή περιστρέφεται κάθε 23 ώρες, 58 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, όση είναι η ακριβής διάρκεια μίας αστρικής ημέρας. Σε απόλυτη συμμετρία, καθέτως αυτή τη φορά, βρίσκεται το παράκεντρο καντράν της ώρας και των λεπτών στο 12 ενώ το tourbillon με την ευμεγέθη γέφυρα από μαυρισμένο τιτάνιο έχει τοποθετηθεί στο 6.

Η διαστημική γοητεία του νέου GIRARD-PERREGAUX Bridges Cosmos-2

Η σφαίρα στο 9 δείχνει στην μπροστινή όψη του ρολογιού τον αστερισμό του ζωδιακού κύκλου που δεν είναι ορατός το μεσημέρι και στην πίσω όψη αυτόν που είναι ορατός τα μεσάνυχτα. Η υδρόγειος στο 3 προσφέρει δύο διαφορετικές ενδείξεις: από τη μία επιτρέπει στον τυχερό κάτοχο του ρολογιού να γνωρίζει εάν στην τοπική χρονική ζώνη είναι ημέρα ή νύχτα ενώ η 24ωρη κλίμακα στην περιοχή του Ισημερινού δείχνει την παγκόσμια ώρα.

Η διαστημική γοητεία του νέου GIRARD-PERREGAUX Bridges Cosmos-3

Όλος αυτός ο γοητευτικός μηχανικός μικρόκοσμος απαρτίζει τον Manufacture Calibre GP09320-1098, έναν κουρδιστό μηχανισμό με 362 μέρη, μεταξύ αυτών 52 λίθοι, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Το Bridges Cosmos στεγάζεται σε μία κάσα 48 mm από τιτάνιο και το τρισδιάστατο καντράν του προστατεύεται από ένα έντονα καμπυλωτό κρύσταλλο ζαφειριού. Όπως ίσως θα έχετε ήδη αντιληφθεί, δεν υπάρχει εμφανής κορόνα. Αντ’ αυτής, υπάρχουν στο πίσω μέρος της κάσας τέσσερα «κλειδιά», με τα οποία ο χρήστης μπορεί να κουρδίσει το ρολόι και να ρυθμίσει την ώρα και τις ενδείξεις των δύο σφαιρών.
Όσο για την τιμή, είναι βεβαίως ανάλογη της υψηλής πολυπλοκότητας. Υπολογίστε τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ.
 

Δείτε το ρολόι ζωντανά στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857-8)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή