BULGARI Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro

BULGARI Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Gérald Genta (1931-2011) είναι μία μεγάλη μορφή του κόσμου της ωρολογοποιίας και ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές-ωρολογοποιούς όλων των εποχών. Είναι από τους ανθρώπους με όραμα που συνέβαλαν στην αναγέννηση της μηχανικής ωρολογοποιίας τη δεκαετία του 1980, μετά από τον σχεδόν ολοκληρωτικό αφανισμό της από την quartz τεχνολογία. Εμβληματικά μοντέλα, όπως το Royal Oak της Audemars Piguet, το Nautilus της Patek Philippe, το Ingenieur της IWC, το Pasha της Cartier, το Constellation της Omega και το Bulgari Bulgari του οίκου Bulgari φέρουν την υπογραφή του. Το 1969 ο Genta ιδρύει τη δική του μάρκα και τα επόμενα χρόνια δημιουργεί εξαιρετικά πολύπλοκα μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας με το δικό του ιδιαίτερο ύφος και design. Το 2000 η μάρκα Gérald Genta εξαγοράζεται από τον οίκο Bulgari (η οποία διατηρεί το brand μέχρι το 2010). Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον ιταλικό οίκο, ο οποίος μεταφέρει την εξαιρετική τεχνογνωσία του Genta στις state-of-the-art εγκαταστάσεις της Bulgari στο Le Sentier της Ελβετίας, και αυτό το γεγονός του επιτρέπει να αναπτυχθεί ταχύτατα στον τομέα της υψηλής ωρολογοποιίας. Έκτοτε η Bulgari αποκτά τη δυνατότητα να εξερευνήσει πολύπλοκες λειτουργίες υψηλότατων απαιτήσεων, όπως το tourbillon και το minute repeater, και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη εξαιρετικά λεπτών μηχανισμών και ρολογιών. Απόδειξη τα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ λεπτότητας με τα Octo Finissimo (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ).

BULGARI Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro-1

Το 2019, μισό αιώνα μετά την ίδρυση της εταιρείας του Gerald Genta, η Bulgari παρουσιάζει μία επετειακή έκδοση που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους συλλέκτες και τους connoisseurs. To Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro φιλοξενείται στην χαρακτηριστική ογκώδη κάσα Arena και έχει διάμετρο 41 mm. Είναι από γυαλισμένη πλατίνα και το ανάγλυφο προφίλ της είναι σχεδιασμένο σαν ρωμαϊκή αρένα, εξ ου και το όνομα του μοντέλου.

BULGARI Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro-2

Το καντράν του από μπλε λάκα είναι bi-retro, μία διάταξη με δύο retrograde δείκτες, που συναντούμε σε πολλά μοντέλα του Gerald Genta. Όπως θα παρατηρήσετε, τα λεπτά αναπτύσσονται σε ένα τόξο 210ο στο άνω μέρος του καντράν με έναν κεντρικό δείκτη άμεσης επαναφοράς (ο οποίος κάθε 60 λεπτά επιστρέφει ακαριαία στο 00). Ομοίως, στο 6 εμφανίζεται η ημερομηνία σε μικρότερο τόξο 180° και πάλι με retrograde δείκτη. Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού το ρολόι διαθέτει και jumping hours, η ένδειξη της ώρας δηλαδή εμφανίζεται ψηφιακά σε στρογγυλό παράθυρο κάτω από το 12.

BULGARI Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro-3

Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος μηχανισμός BVL 300 συχνότητας 4 Hz (28.800 ταλαντώσεων/ώρα), ο οποίος προσφέρει 42 ώρες αυτονομίας και είναι ορατός από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας. Το άρτιο σύνολο ολοκληρώνεται από ένα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε μπλε χρώμα με αναδιπλούμενο κούμπωμα από λευκό χρυσό. Ενδιαφέρον έχει ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο η Bulgari απέφυγε να βάλει το δικό της λογότυπο, διατηρώντας μόνο το κλασικό λογότυπο του Gerald Genta στο κάτω μέρος του καντράν. Επιπλέον, το Bulgari Gerald Genta 50th Anniversary Arena Bi-retro δεν είναι limited edition. Μήπως η Bulgari σχεδιάζει να επαναφέρει τη μάρκα Gerald Genta; Το μέλλον θα δείξει…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Bulgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: ΑΘΗΝΑ: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Inglessis (τηλ.: 210-3217511), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Tempus (τηλ.: 2310-476620), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Zoe-Koutsoyannopoulos (τηλ.: 22860-25470)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή