BREITLING Navitimer 1 Airline Editions

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Swissair, PanAm, TWA, τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, τρεις χρονογράφοι Navitimer αφιερωμένοι σ’ αυτές. Η Breitling διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην χρυσή εποχή της πολιτικής αεροπορίας, δημιουργώντας όργανα πλοήγησης ακριβείας που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί των πιλότων σε όλο τον κόσμο. Εις ανάμνηση εκείνων των «δοξασμένων» εποχών η ελβετική μάρκα δημιούργησε τη συλλογή χρονογράφων Navitimer 1 Airline Editions. Σύμφωνα με τον Georges Kern, διευθύνοντα σύμβουλο της Breitling, «αυτές οι Airline Editions αποτελούν μέρος μίας νέας capsule συλλογής, η οποία θα παράγεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κατά συνέπεια σε περιορισμένη ποσότητα, τα ίδια τα ρολόγια όμως δεν είναι αριθμημένα. Με αυτού του είδους τις capsule συλλογές, η Breitling σκοπεύει να διηγηθεί συγκεκριμένες ιστορίες, οι οποίες πηγάζουν από την ιστορία τη βασικής μας συλλογής. Αυτό τις διαχωρίζει από τις συλλεκτικές μας εκδόσεις, οι οποίες διατηρούν τον πρωταρχικό τους στόχο: να είναι περιορισμένες σε έναν μικρό, προκαθορισμένο αριθμό ρολογιών».

 

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-1

Διαφήμιση από τη δεκαετία του 1950, όταν η Breitling προμήθευε εταιρείες ελικοφόρων αεροσκαφών από όλο τον κόσμο

Λίγη ιστορία

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 η πολιτική αεροπορία γνώρισε εκπληκτική άνθηση. Ο κόσμος έγινε ξαφνικά μικρότερος και το όνειρο των πτήσεων στους αιθέρες έπαψε να αποτελεί προνόμιο μίας πλούσιας ελίτ. Οι πτήσεις είναι πλέον προσιτές για ευρύτερο φάσμα επιβατών, οι οποίοι για πρώτη φορά αποφασίζουν να κάνουν διηπειρωτικά ή υπερατλαντικά ταξίδια. Η Breitling είχε ενεργό συμμετοχή αφού οι χρονογράφοι της αποτελούσαν μέρος του βασικού εξοπλισμού των κόκπιτ, αρχικά στα ελικοφόρα αεροσκάφη και αργότερα στα τζετ που κατασκεύαζαν οι κορυφαίες εταιρείες αεροσκαφών στον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησε στην αγορά ο χρονογράφος χειρός Breitling Navitimer το 1952 αγκαλιάστηκε αμέσως από τους επαγγελματίες πιλότους και κυρίως από τους αεροπόρους που στα τέλη της δεκαετίας του 1950 πετούσαν εμβληματικά επιβατηγά αεροσκάφη, όπως το Boeing 707 και το Douglas DC-8, από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Αυτό που έκανε τον χρονογράφο Navitimer ξεχωριστό ήταν ο λογαριθμικός κανόνας του, που επέτρεπε στους πιλότους να κάνουν κρίσιμους υπολογισμούς κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Εκείνες τις ένδοξες μέρες της πολιτικής αεροπορίας, οι χρονογράφοι Navitimer ήταν πολύτιμοι σύντροφοι των πιλότων, αυθεντικοί υπολογιστές χειρός, οι οποίοι –μαζί με τους ενσωματωμένους στα κόκπιτ χρονογράφους– καθιέρωσαν τη Breitling ως τον αδιαφιλονίκητο προμηθευτή οργάνων ακριβείας στον κόσμο της αεροπλοΐας. Η ελβετική εταιρεία προμήθευε τουλάχιστον 15 κορυφαίους αερομεταφορείς και εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών τη δεκαετία του 1960.

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-2

Ο χρονογράφος Navitimer της Breitling με τον λογαριθμικό του κανόνα άλλαξε τα δεδομένα στον κόσμο της αεροπλοΐας (διαφήμιση από τη δεκαετία του 1950)

Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Swissair Edition

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-3

Έχει ατσάλινη κάσα 43 mm, μαύρο καντράν με ασημί μετρητές και λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα και τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα μαύρο vintage λουράκι από δέρμα ή ατσάλινο πλεκτό μπρασελέ. Τα λογότυπο του ελβετικού αερομεταφορέα εμφανίζεται επάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού, στην πλάτη του ρολογιού.

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-4

Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Pan Am Edition

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-5

Επί πολλές δεκαετίες η Pan American World Airways κυριαρχούσε στον κόσμο της πολιτικής αεροπορίας και ακόμη και σήμερα, πολλά χρόνια αφότου τερμάτισε τη λειτουργία της, εξακολουθεί να συνδέεται με τη συγκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών. Ο χρονογράφος Pan Am Edition είναι ατσάλινος με μπλε καντράν, ασημί μετρητές και φοράει είτε vintage καφέ λουράκι από δέρμα είτε ατσάλινο πλεκτό μπρασελέ. Το διάσημο λογότυπο της Pan Am δεσπόζει στην κρυστάλλινη πλάτη του ρολογιού.

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-6

Navitimer 1 B01 Chronograph 43 TWA Edition

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-7

Ο τρίτος κατά σειρά χρονογράφος είναι αφιερωμένος στην Trans World Airlines, τη γνωστή TWA, μία εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ήταν από τις πλέον αναγνωρίσιμες του 20ού αιώνα. Και εδώ η ατσάλινη κάσα έχει διάμετρο 43 mm. Περικλείει ένα ασημί καντράν με γκρι-ανθρακί μετρητές χρονογράφου και συνδυάζεται με vintage καφέ λουράκι από δέρμα ή με ατσάλινο πλεκτό μπρασελέ.

BREITLING Navitimer 1 Airline Editions-8

Και όπως οι άλλες δύο εκδόσεις προς τιμήν της Swissair και της Pan Am, φέρει το λογότυπο της TWΑ τυπωμένο στο κρύσταλλο ζαφειριού στην πίσω όψη του ρολογιού.

Ένας αξιόπιστος κινητήρας

Όλα τα μοντέλα Navitimer 1 B01 Chronograph Airline Edition είναι εξοπλισμένα με τον Breitling Manufacture Caliber 01, τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου που αναπτύσσεται in-house από τη Breitling, θεωρείται ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους στον κόσμο και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), απαρτίζεται από 346 εξαρτήματα και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από την επίσημη ελβετική αρχή COSC. Όλα τα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με τον περίφημο λογαριθμικό κανόνα που επιτρέπει ευρεία γκάμα υπολογισμών εν ώρα πτήσης. Τα πρώτα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα στις μπουτίκ της Breitling και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα από τον Απρίλιο του 2019 και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή