MB&F Medusa

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανεξάρτητη ωρολογοποιία MB&F μας έχει συνηθίσει σε «εξωγήινες» δημιουργίες για τον καρπό, οι οποίες ξεφεύγουν εντελώς από την πεπατημένη στην ωρολογοποιία και προτείνουν νέες, σύνθετες φόρμες και αντισυμβατικούς μηχανισμούς. Είναι όμως γνωστή και για την πολυετή συνεργασία της με την κορυφαία στο είδος της εταιρεία επιτραπέζιων ρολογιών L’Epée 1839, από την οποία γεννήθηκαν πραγματικά αριστουργήματα design και υψηλής μηχανικής. Το Medusa είναι το νεότερο μέλος αυτής της «παρέας» και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019 τον Ιανουάριο. Η δέκατη κατά σειρά δημιουργία που συνυπογράφουν η MB&F με την L’Epée 1839 μας καλεί να βουτήξουμε σε θερμά ωκεάνια νερά, εκεί όπου ζουν οι μέδουσες, αυτά τα εκπληκτικά ζελατινώδη πλάσματα. Μετά το ρολόι-μέδουσα για τον καρπό (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει παλιότερα εδώ), τα τρομερά παιδιά της MB&F δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο ρολόι-μέδουσα από κρύσταλλο Murano που μπορεί να κρεμαστεί και από την οροφή!

MB&F Medusa-1

Για να δημιουργήσει αυτό το νέο επιτραπέζιο ρολόι η L’Epée χρειάστηκε να ταξιδέψει εκτός Ελβετίας, στην γειτονική Ιταλία, στο νησάκι Μουράνο, αναζητώντας τον καλλιτέχνη που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο στοίχημα. Μετά από πολλές όχι και τόσο επιτυχημένες δοκιμές κατέληξαν σε έναν πραγματικό δεξιοτέχνη του φυσητού γυαλιού. Γιατί όπως θα έχετε αντιληφθεί, το κωδωνόσχημο σώμα της μέδουσας είναι ένας διαφανής θόλος από φυσητό κρύσταλλο Murano. Δύο περιστρεφόμενοι δακτύλιοι, οι οποίοι διακρίνονται μέσα από το κρύσταλλο, δείχνουν την ώρα και τα λεπτά. Και επειδή βεβαίως πρόκειται για χειροποίητη εργασία, κάθε ρολόι έχει όλες εκείνες τις ανεπαίσθητες αλλά τόσο γοητευτικές ατέλειες που το καθιστούν μοναδικό.

MB&F Medusa-2

Η «ζωντανή» καρδιά του ρολογιού είναι ένας μηχανισμός που αποτελείται από 155 εξαρτήματα και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία επτά ημερών. Ο μηχανισμός κρέμεται από τον κεντρικό άξονά του, ο οποίος συνήθως είναι ένας απλός άξονας για τη μέτρηση του χρόνου και δεν αποτελεί δομικό στοιχείο ενός ωρολογιακού μηχανισμού. Στο Medusa η όλη δομή του μηχανισμού τροποποιήθηκε ανάλογα προκειμένου να μπορεί να σηκώσει το βάρος του, που είναι γύρω στα 2 κιλά! Σημειωτέον, ότι το ρολόι κουρδίζει από την μεγάλη κορόνα στο κάτω μέρος του μηχανισμού.

MB&F Medusa-3
MB&F Medusa-4

Και όπως η μέδουσα φωσφορίζει στα βάθη των ωκεανών, έτσι και η Medusa λάμπει στο σκοτάδι, χάρη στην επίστρωση της με Super-LumiNova.

MB&F Medusa-5

Το μοναδικού design αντικείμενο μπορεί να σταθεί στο γραφείο ή σε κάποιο τραπέζι, μπορείτε όμως και να κρεμαστεί από την οροφή και να ίπταται στον αέρα όπως η μέδουσα μέσα στο νερό. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε τη μεταλλική βάση και να προσαρτήσετε τα πλοκάμια από κρύσταλλο Murano (περιλαμβάνονται στη συσκευασία).  

MB&F Medusa-6
MB&F Medusa-7

To ΜΒ&F Medusa κυκλοφορεί σε τρεις περιορισμένες σειρές 50 κομματιών η καθεμία, από μπλε, πράσινο και ροζ κρύσταλλο και η τιμή του είναι 25.500 ελβετικά φράγκα + ΦΠΑ (περίπου 22.300 ευρώ+ ΦΠΑ).

Αξίζει να δείτε το σχετικό video που δείχνει πώς κατασκευάζεται το κρύσταλλο…

Περισσότερες πληροφορίες για την ΜΒ&F εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή