PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φετινό Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019 η Officine Panerai είχε το βλέμμα της αποκλειστικά στραμμένο στον βυθό των ωκεανών. Χρονιά Submersible το 2019, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέα μοντέλα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες θιασώτες του απέραντου γαλάζιου. Για αρχή θα σας παρουσιάσουμε δύο μοντέλα –ένα unlimited και ένα σε εξαιρετικά περιορισμένη συλλεκτική έκδοση–, τα οποία φέρουν την υπογραφή ενός από τους κορυφαίους αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Γάλλος Guillaume Néry είναι κάτοχος πολλών ρεκόρ και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 126 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού με μία μόνο ανάσα. Ας γνωρίσουμε διεξοδικά τους δύο αυτούς νέους χρονογράφους, γιατί περί χρονογράφων πρόκειται. Θα ξεκινήσουμε από εκείνον που μπορεί να αποκτήσει κάποιος ευκολότερα –εφόσον διαθέτει τα περίπου 19.000 ευρώ που κοστίζει–, κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για συλλεκτική αλλά για unlimited έκδοση.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-1

O πρεσβευτής της Panerai, Guillaume Néry

Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm – PAM00982

Ως αυθεντικό εργαλείο βυθού είναι στεγανός μέχρι 300 μέτρα βάθος, ήτοι αντέχει σε πιέσεις 30 ατμοσφαιρών. Αυτό που το ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη από τιτάνιο, η οποία είναι καλυμμένη με έναν κεραμικό δίσκο σε ανοιχτό μπλε. Από σατινέ τιτάνιο είναι κατασκευασμένη και η διαμέτρου 47 mm κάσα του ρολογιού, όπως και το χαρακτηριστικό σύστημα-πατέντα προστασίας της κορόνας στα δεξιά και τα δύο μπουτόν του χρονογράφου στα αριστερά της.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-2

Η κάσα πλαισιώνει ένα σαγρέ καντράν σε ανοιχτό γκρι χρώμα (shark grey, το ονομάζει η Panerai, παραπέμποντας στο χρώμα του καρχαρία), επάνω στο οποίο «γράφουν» εξαιρετικά οι λευκού και γαλάζιου χρώματος ενδείξεις της ώρας και οι δείκτες. Εξυπακούεται ότι φέρουν όλα φωτοβόλο επίστρωση για να μπορεί να τα διακρίνει κανείς με απόλυτη ακρίβεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-3

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα λεπτά και στα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, τα οποία εμφανίζονται με δύο κεντρικούς δείκτες ενώ οι δύο μετρητές αφορούν τα τρέχοντα δευτερόλεπτα στο 9 και τις ώρες του χρονογράφου στο 3. 

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-4

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη η υπογραφή του Guillaume Néry και μία εικόνα που συμβολίζει το πιο πρόσφατο ρεκόρ του αθλητή, όταν καταδύθηκε σε βάθος 126 μέτρων με μία ανάσα.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-5

Το Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition PAM982 αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από καουτσούκ στον ίδιο χρωματικό τόνο με την κεραμική στεφάνη.

Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm – PAM00983

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-6

Και ερχόμαστε στο δεύτερο μοντέλο, το οποίο είναι άκρως συλλεκτικό και συζητήθηκε πολύ στο Σαλόνι της Γενεύης. Πρόκειται για μία limited edition 15 μόλις κομματιών. Οι δεκαπέντε τυχεροί που θα αποκτήσουν το εντυπωσιακό αυτό ρολόι θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον κόσμο της Panerai, να ταξιδέψουν στη νήσο Μουρέα και να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία παρατηρώντας τις φάλαινες και εξερευνώντας τον βυθό της Γαλλικής Πολυνησίας με οικοδεσπότη και εκπαιδευτή τον Guillaume Néry!

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-7

Το Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πρώτου χρονογράφου. Οι διαφορές του είναι αισθητικές: η κάσα του από τιτάνιο είναι επιστρωμένη με μαύρο DLC (Diamond Like Carbon), γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο ανθεκτική σε χτυπήματα και γρατζουνιές.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-8

Το χρώμα της κεραμικής στεφάνης είναι μαύρο και στο ντεγκραντέ χρώμα του καντράν, το οποίο ξεκινά από μία ιδιαίτερη απόχρωση του μπλε και καταλήγει σε μαύρο, οι ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες έχουν ένα ασυνήθιστο τιρκουάζ μπλε.

PANERAI Submersible Chrono Guillaume Néry Edition 47mm-9

Το λουράκι από καουτσούκ είναι σε μαύρο χρώμα και στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχουν χαραγμένα το νησί Μουρέα, η υπογραφή και η φιγούρα του Néry και ο αριθμός 126, όσα και τα μέτρα βάθος στα οποία σημείωσε το τελευταίο του ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σταθερά βάρη.

Μηχανικά και οι δύο χρονογράφοι υποστηρίζονται από τον manufacture calibre P.9100, έναν αυτόματο μηχανισμό που δημιουργείται εξολοκλήρου in-house από την Panerai στο Neuchâtel, στο περίφημο Laboratorio di Idee, και προσφέρει 72 ώρες (τρεις ημέρες) ενεργειακής αυτονομίας χάρη στα δύο βαρέλια του. Απαρτίζεται από 302 μέρη, «χτυπά» με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και διαθέτει λειτουργία flyback, αντικραδασμικό σύστημα Incabloc καθώς και μηχανισμό zero-reset, που υποχρεώνει τον δευτερολεπτοδείκτη να πηδά ακαριαία στη θέση 12 μόλις τραβήξει ο δύτης έξω την κορόνα, καθιστώντας εύκολο τον συγχρονισμό του ρολογιού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή