AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου είχαμε κάνει τα αποκαλυπτήρια της Code 11.59, της ολοκαίνουριας συλλογής της Audemars Piguet (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Αρχικά οι φανατικοί φίλοι της ελβετικής μάρκας φάνηκαν να αιφνιδιάζονται και διχάστηκαν σε εκείνους που εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομα των Royal Oak και Royal Oak Offshore, και σε εκείνους που παρά την αρχική έκπληξη είδαν με ενδιαφέρον αυτό το νέο εγχείρημα της Audemars Piguet. Αναμφισβήτητα αυτή η συλλογή τάραξε τα νερά της ωρολογοποιίας και συζητήθηκε όσο καμία άλλη. Γιατί πέρα από το εάν σε κάποιους άρεσε ή όχι, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Audemars είναι, παρότι είχε στα χέρια της μία άκρως πετυχημένη συνταγή, τα Royal Oak, δεν αρκέστηκε να αναπαυθεί στις δάφνες της λανσάροντας κάθε χρόνο μόνο παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Δεν φοβήθηκε να τολμήσει κάτι διαφορετικό και να κτίσει μία εντελώς νέα οικογένεια μοντέλων. Το εάν αυτή θα αντέξει στον χρόνο και θα σημειώσει επιτυχία αντίστοιχη, μικρότερη ή μεγαλύτερη από εκείνη του Royal Oak, θα φανεί στο μέλλον. Το δεύτερο που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι στη σχεδίαση, την κατασκευή και την παραγωγή των νέων μοντέλων Code 11.59 η Audemars Piguet δεν έκανε εκπτώσεις. Η προσοχή στη λεπτομέρεια θα λέγαμε ότι ήταν σε βαθμό εμμονής, με καινοτόμες λύσεις και σχεδιαστικές προτάσεις που θα δοκίμαζαν τις αντοχές του οποιουδήποτε. Η νέα συλλογή ήταν ένα στοίχημα που έβαλε η μάρκα ουσιαστικά με τον εαυτό της. Δεν είχε να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Ας γνωρίσουμε όμως κάπως καλύτερα τα δύο πιο «εμπορικά» μοντέλα της συλλογής Code 11.59 by Audemars Piguet, το αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες και τον χρονογράφο.

CODE 11.59 Selfwinding

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-1

Το καντράν από λάκα στα αυτόματα μοντέλα με τρεις δείκτες της συλλογής Code 11.59 ξεχωρίζει για την μινιμαλιστική του κομψότητα και την τελειότητά του στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Ένα από τα χαρακτηριστικά στα οποία αξίζει να σταθούμε είναι το τρισδιάστατο λογότυπο, το οποίο δημιουργείται από λεπτές στρώσεις χρυσού με μία μέθοδο που μοιάζει με τρισδιάστατη εκτύπωση και είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην ωρολογοποιία. Κάθε γράμμα συνδέεται με το επόμενο με τριχοειδείς συνδέσμους και τοποθετείται με το χέρι επάνω στο καντράν με μικροσκοπικές βάσεις που είναι σχεδόν αόρατες στο μάτι.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-2

Τα Code 11.59 Selfwinding διατίθενται σε τέσσερις επιλογές: δύο με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ και καντράν σε λευκή ή μαύρη λάκα…

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-3

…και άλλες δύο με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ και καντράν σε μπλε ή μαύρο.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-4
AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-5

Και τα τέσσερα ρολόγια έχουν διάμετρο 41 mm, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά τόσο για ανδρικούς όσο και για γυναικείους καρπούς.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-6

Στο εσωτερικό τους κρύβουν τον Calibre 430, έναν ολοκαίνουριο αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα με συχνότητα 4Hz και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Από την πίσω όψη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό ρότορα από χρυσό 22 καρατίων. Όλα τα Code 11.59 Selfwinding φορούν λουράκια από εκλεκτό δέρμα αλιγάτορα σε μπλε, μαύρο ή καφέ χρώμα.

CODE 11.59 Selfwinding Chronograph

Σε δύο τόνους του χρυσού προσφέρονται και οι τέσσερις χρονογράφοι της συλλογής Code 11.59 by Audemars Piguet. Είτε έχουν κάσα σε ροζ χρυσό 18Κ…

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-7
AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-8

…είτε σε λευκό χρυσό 18Κ…

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-9
AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-10

…συνδυάζονται με μαύρο ή μπλε καντράν από λάκα, το οποίο έχει όλα τα αισθητικά χαρακτηριστικά των αυτόματων μοντέλων, και επιπλέον τρεις μετρητές χρονογράφου: 21 ωρών στο 3, 30 λεπτών στο 9 και μικρών δευτερολέπτων στο 6. Οι μετρητές έχουν μπιζουτέ χρυσό περίγραμμα, ένα φιρίνισμα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε λακαριστό καντράν.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-11

Οι χρονογράφοι είναι εφοδιασμένοι και αυτοί με έναν ολοκαίνουριο manufacture μηχανισμό, τον Calibre 4401, ο οποίος σχεδιάζεται και παράγεται εξολοκλήρου in-house από την Audemars Piget και διαθέτει ημερομηνία ακαριαίας αλλαγής, ενσωματωμένο μηχανισμό χρονογράφου με column-wheel και λειτουργία flyback, χάρη στην οποία μπορεί κανείς να κάνει επανεκκίνηση στον χρονογράφο χωρίς προηγουμένως να χρειάζεται να κάνει stop και reset.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding & Selfwinding Chronograph-12

Ο μηχανισμός προσφέρει αυτονομία 70 ωρών και είναι εφοδιασμένος με έναν skeleton ρότορα από ροζ χρυσό 22Κ, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κάποιος από τη διάφανη πλάτη του ρολογιού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή