GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πράσινη εκδοχή τους είχαν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων το 2018 (δείτε τα στο σχετικό θέμα για τα πράσινα ρολόγια, που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ). Τώρα η γερμανική ωρολογοποιία Glashütte Original μας συστήνει εκ νέου τα μοντέλα Sixties και Sixties Panorama Date που για το 2019 ντύθηκαν στους τόνους του πορτοκαλί. Όπως προδίδει το όνομά τους, η vintage αισθητική τους είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960. Ήταν μία εποχή που ο κόσμος άλλαζε με μεγάλη ταχύτητα, μία εποχή μεγάλης ελευθερίας, τολμηρών ιδεών και προτάσεων στην τέχνη, την πολιτική, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Εκείνη η δυναμική δεκαετία εξακολουθεί να εμπνέει σύγχρονους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μουσικούς, αλλά και τους ωρολογοποιούς της Glashütte Original.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-1

Τα μοντέλα Sixties και Sixties Panorama Date έχουν θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, καμπυλωτούς δείκτες και ιδιαίτερους αραβικούς αριθμούς, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν ευθέως στα ρολόγια της εποχής του ‘60. Τα υπέροχα πομπέ καντράν τους είναι ντεγκραντέ: ξεκινούν από ένα κίτρινο-χρυσαφί στο κέντρο, αποκτούν μία ζωηρή απόχρωση του πορτοκαλί για να καταλήξουν σταδιακά σε ένα βαθύ κόκκινο που γίνεται μαύρο στην περίμετρο. Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στους ειδικούς τεχνίτες που εργάζονται στο εργοστάσιο κατασκευής καντράν της Glashütte Original στο Pforzheim της Γερμανίας.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-2

Πώς εξασφαλίζεται αυτή την υπέροχη «ντεγκραντέ» εναλλαγή των χρωμάτων; Το μέταλλο του καντράν υφίσταται αρχικά γαλβανική επεξεργασία και αποκτά μία χρυσαφένια υφή. Κατόπιν εναποτίθενται προσεκτικά αλλεπάλληλες επιστρώσεις κόκκινης και μαύρης λάκας, με τη βοήθεια ενός ειδικού ψεκαστήρα. Επειδή πρόκειται για περίτεχνη χειροποίητη εργασία, ανάλογα με την κλίση στην οποία βρίσκεται ο ψεκαστήρας κάθε φορά, το ντεγκραντέ χρώμα δεν μπορεί να είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο, γι’ αυτό και κάθε καντράν είναι μοναδικό. Στη συνέχεια τα λακαρισμένα καντράν θερμαίνονται σε κάμινο, προκειμένου να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν τα χρώματά τους.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-3

Το υπέροχο ανάγλυφο μοτίβο δημιουργείται με τη βοήθεια παραδοσιακών εργαλείων και τεχνικών από τη δεκαετία του 1960. H αποτύπωση του μοτίβου σε κάθε πλάκα του καντράν γίνεται με τη βοήθεια μίας πρέσας βάρους 60 τόνων, η οποία υπάρχει στο εργοστάσιο της Glashütte Original στο Pforzheim από εκείνη την εποχή. Κατά την δεκαετία του ’60 η διασυνοριακή συνεργασία επέτρεπε στο Pforzheim να προμηθεύει καντράν στην Glashütte για το περίφημο μοντέλο της ψυχροπολεμικής εποχής Spezimatic. Αυτή η συνεργασία, που είχε ξεκινήσει πριν από μισό αιώνα, οδήγησε σε απορρόφηση της εταιρείας κατασκευής καντράν από την Glashütte Original το 2012.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-4

Τα νέα Sixties και Sixties Panorama Date Annual Edition 2019 είναι εφοδιασμένα με δύο αυτόματους μηχανισμούς, σχεδιασμένους και κατασκευασμένους in-house από την Glashütte Original. Είναι ο Calibre 39-47 και ο 39-52, αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρουν 40 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-5

Το μοντέλο Sixties με τους τρεις δείκτες στεγάζεται σε κάσα 39 mm από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties & Sixties Panorama Date Annual Edition 2019-6

Το Sixties Panorama Date είναι επίσης ατσάλινο, σε διάμετρο 42 mm, και διαθέτει μεγάλη ημερομηνία, η οποία εμφανίζεται σε ευμέγεθες παράθυρο στο κάτω τμήμα του καντράν.

Και τα δύο μοντέλα αγκαλιάζουν τον καρπό με καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα της Λουιζιάνα και κουμπώνουν με απλό κούμπωμα. Όσο για τις τιμές τους, υπολογίστε περίπου 6.300 ευρώ για το Sixties (ref. 1-39-52-13-02-04) και 7.800 ευρώ για το Sixties Panorama Date (ref. 2-39-47-09-02-04).

Δείτε τα δύο ρολόγια στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Glashütte Original εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή