A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την συλλεκτική έκδοση του Lange 1 που σας παρουσιάσαμε τον Ιανουάριο εδώ, ήρθε η σειρά του δεύτερου επετειακού μοντέλου που ετοίμασε η A. Lange & Söhne για να τιμήσει τα 25α γενέθλια του εμβληματικού αυτού μοντέλου. Το Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου και είναι το δεύτερο κατά σειρά συλλεκτικό Lange 1 από τα δέκα συνολικά που πρόκειται να παρουσιάσει η γερμανική ωρολογοποιία το 2019, κάθε 24 του μήνα, με το τελευταίο να κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου. Ακριβώς 25 χρόνια νωρίτερα, στις 24 Οκτωβρίου του 1994, ο ιδρυτής της εταιρείας, Walter Lange, και ο συνέταιρός του, Günter Blümlein, εγκαινίασαν την νέα εποχή της A. Lange & Söhne και παρουσίασαν στο παλάτι της Δρέσδης τα πρώτα τέσσερα ρολόγια της γερμανικής εταιρείας, ένα από τα οποία ήταν το Lange 1.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-1

Τα πιο προφανή χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” είναι το ασημόχρωμο καντράν φτιαγμένο από ατόφιο ασήμι, οι μπλε τυπωμένοι αριθμοί, ενδείξεις και ημερομηνία, οι ομοιόχρωμοι δείκτες και το ασορτί μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με γκρι ραφές.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-2

Και ερχόμαστε στην ένδειξη φάσης της Σελήνης. Για πρώτη φορά η A. Lange & Söhne δημιουργεί έναν σκαλιστό στο χέρι δίσκο για την ένδειξη αυτή, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι από ατόφιο λευκό χρυσό. Έξι αστέρια και πολυάριθμες μικρές κουκκίδες έχουν χαραχθεί από τον ειδικό τεχνίτη προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός τρισδιάστατου έναστρου ουρανού.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-3

Η ένδειξη φάσης της Σελήνης έχει ενσωματωθεί στο υποκαντράν της ώρας και των λεπτών, ώστε να της δοθεί περισσότερος χώρος. Η αστρονομική αυτή complication είναι τόσο ακριβής ώστε θα χρειαστεί διόρθωση μόνο μετά από 122,6 χρόνια!

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-4

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 41 mm και είναι από λευκό χρυσό 18Κ ενώ το πάχος της δεν ξεπερνά τα 9,4 mm.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-5

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της μπορεί να θαυμάσει κανείς τις λεπτομέρειες και το εξαιρετικό φινίρισμα του calibre L095.3, ενός μηχανικού μηχανισμού που κουρδίζει στο χέρι. Η χαρακτηριστική του πλάκα τριών τετάρτων είναι κατασκευασμένη από ανεπεξέργαστο Γερμανικό ασήμι και φέρει διακόσμηση σε οριζόντιες ρίγες της Glashütte.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-6

Το μπαλανσιέ (τύμπανο) διαθέτει ελατήριο που έχει σχεδιαστεί και παράγεται in-house από την Lange. Συγκρατείται δε στη θέση του από μία χειροποίητη ολοσκάλιστη γέφυρα σε ένα ανθισμένο μοτίβο, η οποία φέρει χαραγμένο τον αριθμό 24, στο χαρακτηριστικό παράθυρο της μεγάλης ημερομηνίας της Lange.

A. LANGE & SÖHNE Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-7

Το A. Lange & Söhne Grand Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” (Ref. 139.066) κυκλοφορεί σε μόλις 25 συλλεκτικά αντίτυπα και η ενδεικτική τιμή του είναι 45.800 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή