H Rolex συγχαίρει τον Roger Federer για τον 100ό τίτλο της καριέρας του

H Rolex συγχαίρει τον Roger Federer για τον 100ό τίτλο της καριέρας του

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στον τελικό του τουρνουά στο Ντουμπάι (Dubai Duty Free Tennis Championship) αναμετρήθηκαν δύο πρεσβευτές της Rolex, ένας παλιός και ένας νέος: ο παίκτης-φαινόμενο, Roger Federer και ο ταχύτατα ανερχόμενος «δικός μας» Στέφανος Τσιτσιπάς. Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του «παλιού», ο οποίος σημείωσε άλλο ένα εκπληκτικό ρεκόρ στην τεράστια καριέρα του. Μετά την επικράτησή του με 6-4 / 6-4 επί του Τσιτσιπά, ο Federer κατέκτησε τον 100ό τίτλο στην επαγγελματική του καριέρα! Η νίκη του στο Ντουμπάι αποτελεί άλλον έναν θρίαμβο, μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του Ελβετού σπεσιαλίστα το 2018 με τέσσερις τίτλους, μεταξύ αυτών και το Αυστραλιανό Όπεν, που τον επανέφεραν στη κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

H Rolex συγχαίρει τον Roger Federer για τον 100ό τίτλο της καριέρας του-1

Ο 37χρονος Federer κυριαρχεί στον κόσμο του ανδρικού τένις για πάνω από δύο δεκαετίες, από τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP). Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε ηλικία 19 ετών, το 2001, και κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής καριέρας του διακρίθηκε για την εξαιρετική δεξιοτεχνία του, την ευγενή άμιλλα και την απαράμιλλη κομψότητά του στα courts. Χάρη στη διάρκεια και τις υψηλότατες επιδόσεις του στο τένις, αποδείχθηκε ιδανικός πρεσβευτής για την Rolex, μία εταιρεία που διατηρεί ιδιαιτέρως στενούς δεσμούς με το ευγενές άθλημα της αντισφαίρισης. Μέλος της οικογένειας της Rolex από το 2001, ο Roger Federer είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. Κατέχει το ρεκόρ με 310 εβδομάδες στο Νούμερο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης, εκ των οποίων οι 237 ήταν συνεχόμενες, από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2008!

H Rolex συγχαίρει τον Roger Federer για τον 100ό τίτλο της καριέρας του-2

Είναι κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam στο ατομικό ανδρών, κάτι που κανένας άλλος τενίστας δεν έχει κατορθώσει. Από αυτούς τους 20 τίτλους οι οκτώ (άλλο ένα ρεκόρ) είναι στο τουρνουά του Wimbledon, στο οποίο η Rolex είναι επίσημος χρονομέτρης από το 1978, ενώ έχει έξι στο Αυστραλιανό Όπεν, πέντε συνεχόμενους στο US Open και έναν στο Rolland Garros. Από το 2019 η Rolex θα είναι Κορυφαίος Εταίρος στο γαλλικό τουρνουά του Rolland Garros, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον η ελβετική ωρολογοποιία θα είναι παρούσα και στα τέσσερα τουρνουά Grand Slam.

H Rolex αισθάνεται μεγάλη τιμή που βρίσκεται δίπλα στον Roger Federer σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι του και τον συγχαίρει τόσο για την όγδοη νίκη του στο τουρνουά του Ντουμπάι –η πρώτη του ήταν το 2003– και ιδιαίτερα για την κατάκτηση του 100ού τίτλου στην καριέρα του.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Rolex εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή