ORIS Dive Control Limited Edition

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική Oris είναι έτοιμη για βουτιές σε μεγάλα βάθη με ένα αυθεντικό εργαλείο βυθού, το Dive Control Limited Edition. Πρόκειται για μία εξελιγμένη εκδοχή του ProDiver, ενός κορυφαίου καταδυτικού μοντέλου που είχε δημιουργήσει η Oris, για χρήση από επαγγελματίες δύτες. Στιβαρό, άρτιο κατασκευαστικά και μηχανικά, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα καταδυτικά μοντέλα της αγοράς.

ORIS Dive Control Limited Edition-1

Είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα-πατέντα της Oris, το λεγόμενο Rotation Safety System, (RSS), χάρη στο οποίο ο δύτης μπορεί να κλειδώσει με ασφάλεια την μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη κατά τη διάρκεια μίας κατάδυσης. Η στεφάνη καλύπτεται από έναν κεραμικό δακτύλιο, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ανθεκτικός στα χτυπήματα και δεν αλλοιώνεται χρωματικά με το πέρασμα του χρόνου.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Rotation Safety System;

1. Ενεργοποίηση του συστήματος RSS: Κρατήστε σταθερά τη στεφάνη από τα σημεία που έχουν ανάγλυφη επιφάνεια από μαύρο βουλκανισμένο καουτσούκ και ανασηκώστε την. Με αυτόν τον τρόπο απασφαλίζει το RSS και ο επάνω κεραμικός δακτύλιος της στεφάνης με τις διαβαθμίσεις των λεπτών. Ένας κίτρινος δακτύλιος εμφανίζεται γύρω από την άκρη του άνω δακτυλίου της στεφάνης.

ORIS Dive Control Limited Edition-2

2. Ρύθμιση του timer: Εφόσον πλέον είναι ορατός ο κίτρινος δακτύλιος, περιστρέφετε την στεφάνη αριστερόστροφα και ευθυγραμμίζετε τον λεπτοδείκτη του ρολογιού με τον αριθμό που αντιστοιχεί στον ενδεδειγμένο χρόνο κατάδυσης.

ORIS Dive Control Limited Edition-3

3. Ορισμός του χρόνου κατάδυσης: Πιέζετε προς τα κάτω την στεφάνη έως ότου «κλειδώσει» στη θέση της και ακουστεί ένα κλικ. Η κλίμακα του χρόνου κατάδυσης είναι πλέον ασφαλισμένη και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την κατάδυσή σας.

ORIS Dive Control Limited Edition-4

Η στιβαρή κάσα του Oris Dive Control Limited Edition έχει διάμετρο 51 mm και παρά το μέγεθός της είναι εξαιρετικά ελαφριά, καθώς είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο βαθμού 2 με επίστρωση μαύρου DLC, η οποία αυξάνει την σκληρότητα και δεν χαράζει εύκολα.

ORIS Dive Control Limited Edition-5

Στο μαύρο καντράν με την κυματιστή ανάγλυφη υφή, οι δείκτες και οι μπάρες των ωρών φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova. Οι σχεδιαστές της Oris επέλεξαν να τονίσουν τις κρίσιμες ενδείξεις με έντονο κίτρινο χρώμα. Το κίτρινο είναι ένα από τα χρώματα με την καλύτερη ορατότητα κάτω από το νερό.

ORIS Dive Control Limited Edition-6

Το Oris Dive Control είναι εξοπλισμένο με έναν ελβετικής κατασκευής αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου και διαθέτει μετρητές 30 λεπτών και 12 ωρών. Μάλιστα ο λευκού χρώματος δείκτης των 30 λεπτών του χρονογράφου έχει ένα αντίβαρο σε κίτρινο χρώμα που δείχνει σε μία επίσης κίτρινη κλίμακα 60 λεπτών. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται λάθη και η κατάδυση είναι ασφαλέστερη. Ο Oris Calibre 774 βασίζεται στον Sellita SW 500, λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 48 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

ORIS Dive Control Limited Edition-7

Το Oris Dive Control Limited Edition αντέχει σε πιέσεις 100 bar, όπερ σημαίνει ότι παραμένει εγγυημένα στεγανό μέχρι 1.000 μέτρα βάθος! Μάλιστα, οι μηχανικοί της Oris τεστάρισαν το ρολόι σε πιέσεις 125 bar, ώστε να είναι απολύτως βέβαιοι για τις άριστες επιδόσεις τους στις πιο ακραίες συνθήκες. Εξυπακούεται ότι διαθέτει αυτόματη βαλβίδα διαφυγής ηλίου. Επειδή τα άτομα του ηλίου είναι μικρότερα από τα άτομα του οξυγόνου, μπορούν να εισέλθουν σε ένα ρολόι. Χωρίς την βαλβίδα διαφυγής ώστε να εξέλθουν αυτά τα σωματίδια, μπορεί να προκληθεί ζημιά στο ρολόι, μόλις ο δύτης ανέβει στην επιφάνεια σε κανονική ατμοσφαιρική πίεση.

ORIS Dive Control Limited Edition-8

Το ρολόι φοράει μαύρο λουράκι από καουτσούκ, το οποίο ασφαλίζει γύρω από τον καρπό με ένα κούμπωμα από τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC και διαθέτει ένα εργονομικό σύστημα προέκτασης για να μπορεί να εφαρμόζει επάνω από την καταδυτική στολή. Διατίθεται σε αδιάβροχη κασετίνα μαζί με ένα επιπλέον λουράκι από κίτρινο καουτσούκ και τα ειδικά εργαλεία αντικατάστασης.

ORIS Dive Control Limited Edition-9

Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση. Μόνο 500 φανατικοί λάτρεις του βυθού θα μπορέσουν να το αποκτήσουν. Όσο για την τιμή του, είναι 4.800 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα & Κύπρο: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155), www.rist.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή