RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σχεδιαστής Richard Mille είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές δημιουργίες του. Τις αναγνωρίζεις αμέσως χάρη στην avant-garde σχεδίαση, τα ασυνήθιστα υλικά κατασκευής, την τεχνική πολυπλοκότητα και την τολμηρή χρήση των χρωμάτων. Στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2019, η ελβετική μάρκα κατάφερε και πάλι να ξεχωρίσει με μία πλειάδα νέων μοντέλων που ξεχειλίζουν γλύκα και χρώμα. Το όνομα της συλλογής; Bonbon. Πολύχρωμα φρούτα, καραμέλες και ζαχαρωτά χαρίζουν ένα παιχνιδιάρικο τόνο στον κατά τα άλλα σοβαρό κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας. Η όλη ιδέα δίχασε κάπως τους δημοσιογράφους και τους επισκέπτες του Σαλονιού. Υπήρξαν εκείνοι που εκτίμησαν ιδιαιτέρως το χιούμορ και την ευρηματικότητα της νέας συλλογής, η οποία ούτως ή άλλως απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς, υπήρξαν όμως και πολλοί που θεώρησαν ότι κινείται στα όρια του κιτς και ότι τα παιδικά γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά δεν έχουν θέση στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας. Το σίγουρο είναι ότι τα Bonbon συζητήθηκαν πολύ ενώ και τα αληθινά γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά που πρόσφερε η Richard Mille στους επισκέπτες του περιπτέρου της, έγιναν ανάρπαστα.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-1

RM 07-03 Automatic Litchi

Πίσω στα ρολόγια όμως. Η νέα συλλογή Bonbon αποτελείται από δέκα μοντέλα, που το καθένα κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 30 κομματιών. Τα έξι είναι εμπνευσμένα από τα φρούτα και έχουν αντίστοιχα ονόματα: ακτινίδιο, φράουλα, κεράσι, λίτσι, μύρτιλλο και λεμόνι.

Τα υπόλοιπα τέσσερα είναι εμπνευσμένα από αγαπημένα ζαχαρωτά: καραμέλα γλυκόριζας, cupcake, μαρσμέλοου και γλειφιτζούρι. 

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-2

RM 16-01 Automatic Citron

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-3

RM 07-03 Automatic Myrtille

Όλα τα ρολόγια έχουν ως βάση ήδη υπάρχοντα μοντέλα του Richard Mille, τα RM 07-03, RM 16-01 και RM 37-01, τα οποία όμως έχουν μεταμορφωθεί και αποκτήσει μία εντελώς νέα αισθητική. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συλλογής είχε η Cécile Guenat, κόρη του ιδρυτικού μέλους της εταιρείας Richard Mille, Dominique Guenat. Η Cécile άρχισε να εργάζεται για τη συλλογή πριν από 18 μήνες και κατέληξε να δημιουργήσει και να χρησιμοποιήσει πάνω από 60 διαφορετικά χρώματα. Μαζί με την ομάδα της συνεργάστηκαν στενά με τον καλλιτέχνη του δρόμου Cyril Kongo, o οποίος είχε δημιουργήσει στο παρελθόν για τη Richard Mille ένα εκπληκτικό πολύχρωμο skeleton μοντέλο, το RM 68-01 Tourbillon Cyril Kongo, το οποίο είχε κάνει αίσθηση το 2016.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-4

Τα μικροσκοπικά γλυπτά των φρούτων και των ζαχαρωτών που υπάρχουν επάνω στα καντράν ζωγραφίζονται με ακρυλικά χρώματα και κατόπιν λουστράρονται στο χέρι, ενώ μοιάζουν σαν να τα έχει πασπαλίσει κάποιος με ζάχαρη χάρη στη χρήση σμάλτου σε μορφή πούδρας και λεπτής άμμου που χρησιμοποιείται στις κλεψύδρες.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-5

RM 16-01 Automatic Fraise

Τα ρολόγια με τα φρούτα της σειράς «Fruits» έχουν όλα κάσες από Carbon TPT® ή Quartz TPT®, τα ίδια υλικά πολλαπλών στρώσεων που συναντούμε σε διάσημα μοντέλα, όπως το RM 27-03 Tourbillon του Rafael Nadal.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-6

Τα ρολόγια με τα γλυκά της σειράς «Sweets» έχουν κάσες σε δύο χρώματα κεραμικού υλικού.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-7

RM 07-03 Automatic Marshmallow

Κάποια από τα νέα ρολόγια έχουν μικροσκοπικά φρούτα και καραμέλες τοποθετημένα σε όλο το καντράν, ενώ οι έχουν κορόνες τους είναι σε σχήμα cupcake ή μοιάζουν με μπολ γεμάτο παγωτό.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-8

RM 07-03 Automatic Cupcake

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-9

RM 16-01 Automatic Reglisse

Στα συν θα πρέπει να υπολογίσετε ότι δεν σας φορτώνουν με θερμίδες. Στα μείον, ότι για να τα αποκτήσετε θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη, αφού κάθε ρολόι κοστίζει περίπου 150.000 ευρώ.

RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-10
RICHARD MILLE Bonbon Collection – Ένας γλυκός κόσμος-11

RM 37-01 Automatic Sucette

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Richard Mille εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή