IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν φύγει το 2018 σας είχαμε παρουσιάσει σε avant premiere τέσσερα μοντέλα αεροπορίας από τη νέα συλλογή της IWC Schaffhausen για το 2019, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2019, τον Ιανουάριο (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Αεροπορικό είναι το θέμα μας λοιπόν και σήμερα με τα δύο αυτόματα μοντέλα με τρεις δείκτες της νέας συλλογής Spitfire που παρουσιάστηκαν στη Γενεύη. Η σχεδίασή τους είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό design του Mark 11, ενός ιστορικού μοντέλου αεροπορίας που παρήγαγε η IWC Schaffhausen για λογαριασμό της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας από το 1948 και το εμπιστεύονταν ως εργαλείο για τις πτήσεις τους πολλοί πιλότοι της εποχής εκείνης.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-1

Ένα από τα πρωτότυπα IWC Pilot's Watch Mark 11 Royal Air Force (1952)

Το Pilot’s Watch Automatic Spitfire με τρεις δείκτες διατίθεται σε δύο εξίσου συναρπαστικές εκδοχές: με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο καντράν, επιροδιωμένους δείκτες και πράσινο υφασμάτινο λουράκι τύπου ΝΑΤΟ…

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-2

…και με κάσα από ορείχαλκο (μπρούντζο), η οποία συνδυάζεται με καντράν στο πράσινο της ελιάς, επίχρυσους δείκτες και καφέ λουράκι από δέρμα.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-3

Τα καντράν προστατεύονται από θολωτά κρύσταλλα ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επεξεργασία και στις δύο πλευρές τους. Τα κρύσταλλα ασφαλίζουν με ειδικό σύστημα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησής τους σε περίπτωση πτώσης της ατμοσφαιρικής πίεσης.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-4

Η κάσες των ρολογιών έχουν διάμετρο 39 mm και είναι στεγανές μέχρι 60 μέτρα βάθος. Στο πίσω μέρος τους φέρουν χαραγμένο το σχήμα ενός αεροσκάφους Spitfire.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-5
IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-6

Στο εσωτερικό εργάζεται ο στιβαρός και αξιόπιστος αυτόματος IWC calibre 32110, ο οποίος για πρώτη φορά εξοπλίζει μοντέλο αεροπορίας της IWC. Το εξελιγμένο σύστημα κουρδίσματος που διαθέτει κουρδίζει και προς τις δύο κατευθύνσεις και προσφέρει 72 ολόκληρες ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), ο οποίος προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία χάρη σε μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα νέα μέλη της «οικογένειας» Spitfire διαθέτουν manufacture μηχανισμούς, δημιουργημένους in-house από την IWC στο Schaffhausen.

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire-7

Οι τιμές των νέων Pilot’s Watch Automatic Spitfire είναι 5.050 € για την έκδοση από ατσάλι (ref. IW326801) και 5.700 € για την έκδοση από μπρούντζο (ref. IW326802). Η ατσάλινη έκδοση κυκλοφορεί τον Απρίλιο ενώ η έκδοση από μπρούντζο αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Οκτώβριο.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ. Ακολουθήστε την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή