Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρτι αφιχθείσα από την Ελβετία και την –όχι και τόσο μεγάλη φέτος– έκθεση ωρολογοποιίας και κοσμημάτων Baselworld 2019, ξεκινώ τον απολογισμό μου από τη μάρκα που παραδοσιακά απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του κοινού παγκοσμίως. Είναι γεγονός ότι γύρω από τις βιτρίνες του πολυτελούς περιπτέρου της Rolex παρατηρείται πάντα ο ίδιος συνωστισμός, η ίδια ενθουσιώδης προσμονή από τους επισκέπτες, οι οποίοι συρρέουν για να δουν τι νέο ετοίμασε η ελβετική μάρκα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα ότι αρκετοί μανιώδεις φίλοι των ρολογιών βάζουν ακόμη και στοιχήματα. Για τη φετινή χρόνια αρκετοί ανέμεναν την επιστροφή του Submariner ή του Milgauss ή ενός ακόμη φαντασμαγορικού Daytona. Για τα δύο πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε και ίσως τα δούμε την επόμενη χρονιά. Το τελευταίο όντως ισχύει, αφού το talking piece της φετινής «σοδειάς» της Rolex είναι ένα Cosmograph Daytona με περίτεχνα διακοσμημένο καντράν από μαύρη λάκα και διαμάντια σε animal print μοτίβο (κάποιοι δημοσιογράφοι του έδωσαν το παρατσούκλι Safari). Άλλωστε και το θέμα στις βιτρίνες της Rolex ήταν άγρια ζώα της αφρικανικής σαβάνας…

ROLEX Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-1

Ο εμβληματικός χρονογράφος είναι σμιλεμένος από κίτρινο χρυσό 18Κ, σ’ αυτή την εξαιρετικά απαλή απόχρωση της Rolex που ουδεμία σχέση έχει με το έντονα κίτρινο κράμα που συναντούμε συνήθως– και παρότι έχει στολιστεί με άφθονα διαμάντια είναι στεγανός μέχρι 100 μέτρα. Όχι ότι θα διανοείτο ποτέ κανείς να βουτήξει στο νερό με ένα τέτοιο ρολόι. 36 τραπεζοειδή διαμάντια (βάρους 4,58 καρατίων) στολίζουν τη στεφάνη ενώ στο εσωτερικό κρύβεται ο caliber 4130, ένας εξαιρετικός αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου με 72 ώρες αυτονομίας και ακρίβεια Superlative Chronometer (-2/+2 δευτερόλεπτα/ημέρα). Η τιμή του υπολογίζεται γύρω στις 110 χιλιάδες ευρώ, οπότε καλύτερα να μιλήσουμε για τα μοντέλα που είναι ευκολότερο να αποκτήσει κανείς.

ROLEX Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-2

Το ρολόι που δίνει τον τόνο τη φετινή χρονιά σχετίζεται με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και είναι μία πολύ ωραία εκδοχή του Yacht-Master 42 με κάσα 42 mm από λευκό χρυσό 18Κ, καντράν από μαύρη λάκα, λουράκι Oysterflex και στεφάνη με ένθετο δακτύλιο από μαύρο ματ Cerachrom με ανάγλυφες διαβαθμίσεις. Ο μηχανισμός του είναι ο νέας γενιάς Calibre 3235 Superlative Chronometer.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-3

Ένα στιβαρό «εργαλείο» επαγγελματικών προδιαγραφών, προορισμένο για μεγάλα βάθη μπορεί να είναι και χρυσό; Όσο κι αν ξενίζει ορισμένους αυτή η επιλογή της Rolex, σίγουρα αυτό το μοντέλο θα βρει το κοινό του. Το καταδυτικό Sea-Dweller παρουσιάζεται φέτος σε «δίχρωμη» έκδοση Rolesor, η οποία συνδυάζει το ατσάλι –oystersteel το ονομάζει η Rolex– με τον κίτρινο χρυσό 18Κ. Διάμετρος 43 χιλιοστά, καταδυτική στεφάνη με δακτύλιο από μαύρο Cerachrom, αυτόματος μηχανισμός 3235 Superlative Chronometer και στεγανότητα μέχρι 1.220 μέτρα!

ROLEX Oyster Perpetual GMT-Master II

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-4

Για όσους δεν χόρτασαν τις τρεις εκδοχές του εμβληματικού ταξιδιωτικού μοντέλου που παρουσιάστηκαν το 2018 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) η ελβετική εταιρεία επανέρχεται μία νέα ατσάλινη έκδοση του GMT-Master II, αυτή τη φορά με τη δίχρωμη 24ωρη διαβαθμισμένη Cerachrom στεφάνη σε μαύρο και μπλε κεραμικό. Το μέγεθος της κάσας από oystersteel παραμένει στα 40 mm και φιλοξενεί τον αυτόματο Calibre 3285 με πιστοποίηση Superlative Chronometer. Όπως και ο μπλε-κόκκινος προκάτοχός του, το ρολόι φοράει μπρασελέ Jubilee.

ROLEX Oyster Perpetual Day-Date 36

Και μετά από τα τρία σπορ νέα μοντέλα που αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό το ανδρικό κοινό, ας δούμε τι καλό ετοίμασε η Rolex για τις κυρίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φέτος όλα τα θηλυκά μοντέλα είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαιτέρως από τα νέα Day-Date 36, τα οποία προσφέρονται σε διάφορες εκδοχές ως προς το μέταλλο, το υλικό και το χρώμα του καντράν και την ποσότητα των διαμαντιών που τα κοσμούν. Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση…

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-5

Day-Date 36 από κίτρινο χρυσό 18Κ με ντεγκραντέ καντράν στο αγαπημένο πράσινο χρώμα της Rolex και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-6

Day-Date 36 από χρυσό Everose 18Κ με καφέ ντεγκραντέ καντράν και 8 διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-7

Day-Date 36 από λευκό χρυσό 18Κ με καντράν από ροζ οπάλι, 52 μπριγιάν στη στεφάνη και λατινικούς αριθμούς στολισμένους με 56 διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-8

Day-Date 36 από κίτρινο χρυσό 18Κ με καντράν από τυρκουάζ πέτρα, 52 μπριγιάν στη στεφάνη και λατινικούς αριθμούς στολισμένους με 56 διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-9

Day-Date 36 από λευκό χρυσό 18Κ με 52 μπριγιάν (βάρους 1,36 καρατίων) στη στεφάνη, 542 διαμάντια σε όλη την επιφάνεια του καντράν και 10 ζαφείρια baguette στις ενδείξεις των ωρών στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ακόμη 412 μπριγιάν (συνολικού βάρους 5,57 καρατίων) κοσμούν τους κεντρικούς συνδέσμους του μπρασελέ.

Όλα τα Day-Date 36 είναι εξοπλισμένα με τον αυτόματο Calibre 3255 με αυτονομία 70 ωρών και πιστοποίηση Superlative Chronometer.

ROLEX Oyster Perpetual Datejust 36

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-10

Δύο νέες εκδοχές του κλασικού μοντέλου με ημερομηνία έχουμε για το 2019. Και οι δύο είναι σε λευκό Rolesor, το οποίο είναι ένας συνδυασμός oystersteel και λευκού χρυσού 18Κ. Η πρώτη έχει μαύρο καντράν με φινίρισμα ηλιακών ακτίνων και είναι μία all-time-classic επιλογή για γυναίκες και ενδεχομένως για άνδρες με λεπτό καρπό ή για τους λάτρεις των vintage αισθητικής ρολογιών.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-11

Η δεύτερη έχει καντράν από λευκό φίλντισι με 10 διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών και στεφάνη στολισμένη με 52 μπριγιάν βάρους 1,36 καρατίων. Και τα δύο ρολόγια φορούν Jubilee μπρασελέ και είναι εξοπλισμένα με τον αυτόματο Calibre 3235, έναν μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας που για πρώτη φορά συναντούμε σε μοντέλα Datejust.

ROLEX Oyster Perpetual Datejust 31

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-12

Και για τις κυρίες με πιο ντελικάτους καρπούς που επιλέγουν μικρότερης διαμέτρου ρολόγια υπάρχουν δύο νέα Datejust στα 31 χιλιοστά. Το πρώτο είναι σε κίτρινο Rolesor (oystersteel με κίτρινο χρυσό 18Κ) με ωραίο πράσινο καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων, χρυσούς λατινικούς αριθμούς και 11 διαμαντάκια στον αριθμό VI.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2019-13

Το δεύτερο είναι από ροζ Rolesor (oystersteel με Everose χρυσό 18Κ) με ροζ καντράν σε φινίρισμα ηλιακών ακτίνων, λατινικούς αριθμούς και δείκτες από ροζ χρυσό. Και τα δύο είναι εφοδιασμένα με τον αυτόματο Calibre 2236 με 55 ώρες αυτονομίας και πιστοποίηση ακριβείας Superlative Chronometer.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή