H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019

4' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος Bulgari έκανε μεγάλη αίσθηση στη φετινή Baselworld 2019. Κατ’ αρχάς με το εντυπωσιακό περίπτερο στα χρώματα του χρυσού, (το πρώτο αριστερά, ακριβώς μετά την είσοδο, στο Hall 1), με τα διάσημα πρόσωπα που έκαναν την εμφάνισή τους φορώντας τις νέες δημιουργίες του οίκου (μεταξύ αυτών η αμερικανίδα ηθοποιός Ολίβια Γουάιλντ και ο Ιταλος τραγουδιστής Ματέο Μποτσέλι, γιος του Αντρέα Μποτσέλι), αλλά κυρίως με τα ρολόγια που παρουσίασε για τη χρονιά που διανύουμε.

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-1

Τα highlights ήταν αναμφισβήτητα η νέα γυναικεία συλλογή Serpenti Seduttori, φτιαγμένη αποκλειστικά από χρυσό, και ο λεπτότερος χρονογράφος στον κόσμο, από τη συλλογή Octo Finissimo. Ας τα αποκωδικοποιήσουμε βήμα βήμα, ξεκινώντας πρώτα από τα ανδρικά μοντέλα…

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-2

Αυτό είναι το πέμπτο κατά σειρά παγκόσμιο ρεκόρ λεπτότητας που σημειώνει η Bulgari μετά τα προηγούμενα Octo Finissimo. Το τελευταίο είχε κάνει το ντεμπούτο το πέρυσι στη Βασιλεία το 2018 και ήταν το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ). Τώρα ο ιταλικός οίκος επανέρχεται με τον λεπτότερο μηχανικό χρονογράφο στην ιστορία, ο οποίος έχει κάσα από τιτάνιο διαμέτρου 42 mm και πάχους μόλις 6,9 mm ενώ ο αυτόματος μηχανισμός του διαθέτει και ώρα GMT και έχει πάχος μόλις 3,3 mm.

BULGARI Octo Finissimo Automatic Ceramic

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-3

Η συλλογή Octo εξελίσσεται ακόμη περισσότερο με τη χρήση υλικών νέας τεχνολογίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση το κεραμικό. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αυτόματο μηχανισμό πάχους μόλις 2,23 mm με μικρορότορα από πλατίνα και η υπέρλεπτη κάσα του διαμέτρου 40 mm έχει συνολικό πάχος 5,50 mm.

BULGARI Octo Finissimo Skeleton Ceramic

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-4

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η skeleton κεραμική εκδοχή του Octo Finissimo, με κάσα 40 mm συνολικού πάχους 5,50 mm, η οποία φιλοξενεί έναν κουρδιστό περίτεχνα σκελετωμένο μηχανισμό με μικρά δευτερόλεπτα και ένδειξη power reserve, ο οποίος δεν ξεπερνά σε πάχος τα 2,35 χιλιοστά.

BULGARI Octo Roma Grande Sonnerie Perpetual Calendar

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-5

25 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Grande Sonnerie από τον Gerald Genta, το 1994, και ;ύστερα από πάνω από 90 μοντέλα Grande Sonnerie που παρουσιάστηκαν τα επόμενα χρόνια, ο οίκος Bulgari δημιούργησε ένα νέο υπερπολύπλοκο μοντέλο που συνδυάζει Grande και Petite Sonnerie, minute repeater, tourbillon, διηνεκές ημερολόγιο, φάσεις Σελήνης και διαθέτει ενδείξεις power reserve τόσο για τη λειτουργία του μηχανισμού όσο και για την ηχητική σήμανση. Ο αυτόματος μηχανισμός του φιλοξενείται σε μία κάσα 44 mm από άνθρακα CTP case με λεπτομέρειες από ροζ χρυσό.

BULGARI Octo Roma Tourbillon Sapphire

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-6

Χάρμα οφθαλμών αυτό το μοντέλο που υμνεί τη διαφάνεια, έχει κάσα 44 mm από διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού και αμμοβολημένο ροζ χρυσό και κουρδιστό μηχανισμό με ιπτάμενο tourbillon σε ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα.

Και ερχόμαστε στα γυναικεία ρολόγια της Bulgari για το 2019. O ιταλικός οίκος γιορτάζει φέτος 135 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας στον τομέα των ρολογιών-κοσμημάτων και γι’ αυτό παρουσιάζει ένα εκπληκτικό «μπουκέτο» μοντέλων που ξεχειλίζουν θηλυκότητα και πρωτοτυπία.

BULGARI Serpenti Seduttori

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-7

Με έμπνευση από την εμβληματική συλλογή Serpenti, η ολοκαίνουρια σειρά Serpenti Seduttori είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από χρυσό 18Κ (ροζ ή λευκό), έχει λεπτή κάσα 33 mm σε χαρακτηριστικό σχήμα που μοιάζει με το κεφάλι φιδιού, quartz μηχανισμό και έχει συνδυαστεί με ένα στιλπνό και εξαιρετικά ευέλικτο μπρασελέ που τυλίγεται με μοναδική φινέτσα γύρω από τον καρπό.

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-8

Τα Serpenti Seduttori κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές, με ή χωρίς διαμάντια στη στεφάνη (38 συνολικά), καθώς και σε απαστράπτουσες high jewellery εκδόσεις με διαμάντια παντού, στην κάσα, στη στεφάνη, στο καντράν και στο μπρασελέ.

BULGARI Serpenti Spiga

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-9

Η συλλογή Serpenti απέκτησε μία πανέμορφη έκδοση καντράν καφέ σοκολατί κεραμικό με λεπτομέρειες από ροζ χρυσό, διαμάντια στη στεφάνη και ένα ιδιαίτερα εύκαμπτο μπρασελέ από καφέ κεραμικό με στοιχεία από ροζ χρυσό.

BULGARI Serpenti Tubogas

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-10

Ατσάλι και ροζ χρυσός 18Κ παντρεύονται αρμονικά για την κατασκευή της κάσας και του μπρασελέ τύπου Tubogas. Διαμάντια κοσμούν την στεφάνη από ροζ χρυσό ενώ η κορόνα φέρει ένα cabochon από ρουμπελίτη. Υπάρχουν δύο επιλογές καντράν, ασημί με ροζ χρυσές ενδείξεις και δείκτες ή full pavé με διαμάντια.

BULGARI Lvcea Skeleton

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-11

Κάσα 33 mm από λευκό χρυσό 18Κ, στεφάνη και βραχίονες διακοσμημένα με μπλε ζαφείρια και ένας περίτεχνα «σκελετωμένος» αυτόματος manufacture μηχανισμός, στον οποίο τα γράμματα από το λογότυπο της Bulgari λειτουργούν ως γέφυρες στολισμένες με διαμάντια. Σε μπλε χρώμα οι τρεις κεντρικοί δείκτες όπως και το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

BULGARI Lvcea Skeleton Tubogas

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-12

Η δεύτερη εκδοχή Lvcea Skeleton έχει ατσάλινη κάσα 33 mm, στεφάνη από ροζ χρυσό 18Κ, σκελετωμένο manufacture μηχανισμό με γέφυρες τα γράμματα της Bulgari από ροζ χρυσό και διαμάντια. Το σύνολο ολοκληρώνει ένα ατσάλινο μπρασελέ τύπου Tubogas.

BULGARI Divas’ Dream Finissima Minute Repeater

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-13

Ένα συναρπαστικό μοντέλο υψηλής ωρολογοποιίας αποκλειστικά για γυναίκες. Το νέο Divas’ Dream Finissima Minute Repeater στεγάζεται σε μία κάσα 37 mm από λευκό χρυσό στολισμένη με διαμάντια. Μπριγιάν διαφόρων μεγεθών κοσμούν και τους δύο πρωτότυπου σχήματος βραχίονες. Το καντράν από αβεντουρίνη έχει εννέα ενδείξεις ωρών και διαμαντένιο υποκαντράν δευτερολέπτων στο 6. Στο εσωτερικό, ένας υπέρλεπτος κουρδιστός μηχανισμός με λειτουργία minute repeater το καθιστά το λεπτότερο minute repeater στον κόσμο.

BULGARI Divas’ Dream Peacock

H νέα συλλογή της BVLGARI για το 2019-14

Για το τέλος αφήσαμε ένα μικρό έργο τέχνης και πάλι από τη συλλογή Divas’ Dream, το οποίο προορίζεται για σύγχρονες ντίβες. Η 37 mm κάσα του είναι από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια, το καντράν είναι φτιαγμένο από φυσικό φτερό παγωνιού και ο μηχανισμός του είναι αυτόματος της Bulgari manufacture. Ένα φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ολοκληρώνει το σύνολο.

Δείτε ένα σύντομο video από την press conference της Bulgari στη Βασιλεία…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: ΑΘΗΝΑ: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Tempus (τηλ.: 2310-476620), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Zoe-Koutsoyannopoulos (τηλ.: 22860-25470)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή