FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα

FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένας από τους πλέον δημιουργικούς ωρολογοποιούς της σύγχρονης εποχής, ο Franck Muller απέκτησε φήμη γιατί πάντοτε λειτουργούσε εκτός της πεπατημένης. Από νεαρή ηλικία ενδιαφερόταν για κάθε είδους μηχανισμούς. Από το 1983, όταν έβγαλε στην αγορά τα πρώτα του πολύπλοκα ρολόγια, ο Franck Muller συντάραξε στον κόσμο της ωρολογοποιίας, με την εντελώς ριζοσπαστική του αντίληψη της έννοιας του χρόνου. Η διασημότερη «εξωπραγματική» δημιουργία του είναι το μοντέλο Crazy Hours, το οποίο το 2018 γιόρτασε τα 15 χρόνια του και το 2019 κυκλοφόρησε ανανεωμένο από τη συλλογή Vanguard (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). H έκπληξη της φετινής χρονιάς, ωστόσο, ήταν ένα εντελώς νέο σε σύλληψη –και τρέλα- ρολόι, το οποίο εκ πρώτης όψεως μοιάζει κλασικό και διακριτικό, όταν όμως το παρατηρήσεις καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι ότι οι αριθμοί στο καντράν δεν είναι στη σωστή τους θέση, αλλά είναι γραμμένοι αντίστροφα.

FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα-1

Το Remember είναι ένα υπέροχο μείγμα ποίησης, τεχνικής και ακρίβειας. Η αντισυμβατική ανάγνωση της ώρας γίνεται αντίθετα από την κανονική φορά των δεικτών ενός ρολογιού. Ανέκαθεν οι δείκτες κινούνταν δεξιόστροφα, από το 1 έως το 12, ακολουθώντας τη φορά της σκιάς στα ηλιακά ρολόγια, στο βόρειο ημισφαίριο της Γης. Χάρη σε έναν καινοτόμο αυτόματο μηχανισμό, οι δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων κινούνται προς τα πίσω. Αυτή η ρομαντική προσέγγιση μας καλεί να πάρουμε τον χρόνο μας, να θυμηθούμε το παρελθόν και να νοσταλγήσουμε σαν να μπορούσαμε να επεκτείνουμε τις πιο όμορφες στιγμές μας ως την αιωνιότητα.

FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα-2

O ιδιοφυής αυτός μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων/ώρα, προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και στεγάζεται στη γνώριμη «κλασική» κάσα Cintrée Curvex. Υπέροχο το guilloché καντράν, χρειάζεται 20 στρώσεις λάκας και να τελειοποιηθεί και έχει εφέ ηλιακών ακτίνων με ευμεγέθη απλικέ αραβικά νούμερα και ολόγραμμα με τους εμβληματικούς αριθμούς του οίκου. Υπάρχει και με πλάκα στολισμένη εξολοκλήρου με διαμάντια.

FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα-3
FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα-4

Το Remember μας μαθαίνει ότι ο χρόνος μπορεί να κινείται και αντίστροφα από «την κλασική φορά των δεικτών του ρολογιού» και ταιριάζει άψογα σε ανδρικούς και γυναικείους καρπούς. Διατίθεται σε εκδόσεις από ατσάλι, λευκό ή ροζ χρυσό, με ή χωρίς διαμάντια και συνδυάζεται με φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα σε διάφορα χρώματα.

FRANCK MULLER Remember – O χρόνος μετρά αντίστροφα-5

Περισσότερες πληροφορίες για τη Franck Muller εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutique (τηλ.: 210-3628003)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή