AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραδοσιακή ελβετική ωρολογοποιία, η φήμη της οποίας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αποκλειστικά συνυφασμένη με τον μύθο των Royal Oak, κάνει τη μεγάλη ανατροπή το 2019, παρουσιάζοντας μία ολόφρεσκη, ολοκληρωμένη και –από πολλές απόψεις– αντισυμβατική συλλογή. Το όνομα αυτής: CODE 11.59 by Audemars Piguet. Είναι η πρώτη φορά που η ελβετική εταιρεία παρουσιάζει μία συλλογή συνειδητά σχεδιασμένη για άνδρες και γυναίκες, με εργονομική κάσα που εφαρμόζει άψογα σε κάθε καρπό διαμέτρου 41 mm σε πολυτελείς εκδοχές από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ. Το CODE 11.59 Selfwinding είναι ένα αυτόματο ρολόι με τρεις δείκτες και ημερομηνία και με όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και την υψηλή αισθητική και μηχανική αξιοπιστία της νέας συλλογής.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-1

Κάσα με πρωτοποριακή κατασκευή

Η Audemars Piguet φημίζεται για τους πειραματισμούς της με τις φόρμες και τα σχήματα των ρολογιών της. Έτσι η κάσα των CODE 11.59 είναι τολμηρή, άμεσα αναγνωρίσιμη και τόσο περίπλοκη στην κατασκευή της, ώστε είναι αδύνατον να αντιγραφεί. Ακροβατεί ανάμεσα στον κύκλο και το οκτάγωνο, αφού αποτελείται από έναν στρογγυλό εξωτερικό σκελετό και ένα οκταγωνικό κεντρικό στέλεχος (κλείνοντας το μάτι στα εμβληματικό μοντέλο Royal Oak που είναι και αυτό οκτάγωνο). Οι «σκελετωμένοι» βραχίονες στο επάνω μέρος τους είναι κολλημένοι στην υπέρλεπτη στεφάνη ενώ από την κάτω πλευρά, απολύτως ευθυγραμμισμένοι, «ακουμπούν» απαλά στην πλάτη της κάσας.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-2

Μοναδικό στο είδος του κρύσταλλο ζαφειριού

Εκτείνεται από άκρη σ’ άκρη, σε όλη την πρόσοψη του ρολογιού, ενσωματώνοντας πλήρως την υπέρλεπτη στεφάνη! Διπλά καμπύλο, με εσωτερική επιφάνεια σε σχήμα θόλου και εξωτερική επιφάνεια καμπυλωτή καθέτως, από το 12 ως το 6, λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός, παίζοντας με το βάθος, την προοπτική και το φως, και προσφέρει μία μοναδική οπτική εμπειρία, μεγεθύνοντας τις αριστοτεχνικές λεπτομέρειες του καντράν.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-3

Τρισδιάστατο λογότυπο

Η πιο καινοτόμος λεπτομέρεια επάνω στο λείο, λακαριστό καντράν είναι η ίδια η υπογραφή της Audemars Piguet. Ανάγλυφο, τρισδιάστατο και χειροποίητο, το λογότυπο δημιουργείται από λεπτές στρώσεις χρυσού με μία μέθοδο που μοιάζει με τρισδιάστατη εκτύπωση και είναι κάτι που επίσης δεν έχουμε ξαναδεί στην ωρολογοποιία. Κάθε γράμμα συνδέεται με το επόμενο με τριχοειδείς συνδέσμους και τοποθετείται με το χέρι επάνω στο καντράν με μικροσκοπικές βάσεις που είναι σχεδόν αόρατες στο μάτι.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-4

Ένας νέος μηχανισμός

Στο εσωτερικό του CODE 11.59 Selfwinding εργάζεται ακούραστα ο Calibre 4302, ένας ολοκαίνουριος αυτόματος μηχανισμός, ο οποίος χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα με συχνότητα 4Hz και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Από την διάφανη πίσω όψη της κάσας μπορεί μάλιστα να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό ρότορα από χρυσό 22Κ. 

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-5

Τα CODE 11.59 Selfwinding έχουν διάμετρο 41 mm, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά τόσο για ανδρικούς όσο και για γυναικείους καρπούς. Διατίθενται σε τέσσερις επιλογές: δύο με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ και καντράν σε λευκή ή μαύρη λάκα…

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-6

…και άλλες δύο με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ και καντράν σε μπλε ή μαύρο.

AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-7
AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Selfwinding-8

 

Όλα τα CODE 11.59 Selfwinding φορούν λουράκια από εκλεκτό δέρμα αλιγάτορα σε μπλε, μαύρο ή καφέ χρώμα.

Δείτε το σχετικό video…

Δείτε όλα τα μοντέλα της νέας συλλογής CODE 11.59 by Audemars Piguet εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή