ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εταιρείες υψηλής ωρολογοποιίας σπανίως ξεφεύγουν από κλασικές επιλογές για το χρώμα του καντράν. Κι όμως, να που διαφαίνεται η αρχή μίας νέας τάσης. Ξεχάστε τις μαύρες, μπλε, ασημένιες και λευκές προσόψεις. O θερμός τόνος του ροζ χρυσού σε συνδυασμό με την ψυχρότητα του ασημόλευκου μετάλλου στην κάσα κλέβει τις εντυπώσεις το 2019 δημιουργώντας ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα. Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Εάν ανατρέξει κάποιος στα ιστορικά αρχεία παραδοσιακών εταιρειών ωρολογοποιίας, θα βρει σίγουρα ωραία κλασικά μοντέλα από ατσάλι, λευκό χρυσό ή πλατίνα με καντράν στο χρώμα της σάρκας του σολομού ή σομόν (από το saumon που είναι το όνομα του γνωστού ψαριού στα γαλλικά). Προφανώς, εκτός από το χαρακτηριστικό χρώμα, ο όρος «salmon dials» διαδόθηκε μεταξύ των connoisseurs και για έναν άλλο λόγο: την σπανιότητα, τη φινέτσα και την ντελικάτη ιδιοσυγκρασία των ρολογιών αυτών, παραλληλίζοντάς τα με το εκλεκτό ψάρι. Στη σύγχρονη εποχή η τάση των «salmon dials» ξεκίνησε δυναμικά το 2018 από την Patek Philippe και τον χρονογράφο με διηνεκές ημερολόγιο που παρουσίασε στην περσινή έκθεση της Βασιλείας.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-1

Το μοντέλο 5270P άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, όχι μόνο λόγω της υψηλής πολυπλοκότητάς του, αλλά κυρίως λόγω της υπέροχης vintage αισθητικής του. Η πολυτελής κάσα του από πλατίνα συνδυάστηκε με ένα υπέροχο σομόν καντράν. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το 2019 αρκετές μάρκες παρουσίασαν μοντέλα με αυτόν τον ασυνήθιστο χρωματικό συνδυασμό. Περισσότερα γι’ αυτό το ρολόι θα βρείτε στο θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ.

www.patek.com

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

 

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Jumbo Extra-Thin Salmon Dial

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-2

Μία ωραία διαχρονική πρόταση αποτελεί το Royal Oak Jumbo Extra-Thin Salmon Dial της Audemars Piguet, ένα υπέρλεπτο μοντέλο από ατσάλι σε περιορισμένη έκδοση 75 κομματιών, που είδαμε στο Σαλόνι της Γενεύης τον περασμένο Ιανουάριο. Η κάσα του –σε διάμετρο 39 mm– είναι από λευκό χρυσό 18Κ, έχει πάχος μόλις 8 mm και φιλοξενεί τον υπέρλεπτο αυτόματο μηχανισμό AP Manufacture 2121 με 40 ώρες power reserve.

www.audemarspiguet.com

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

A. LANGE & SÖHNE Datograph Perpetual Tourbillon

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-3

Στο Σαλόνι της Γενεύης SIHH 2019 έκανε πρεμιέρα και το εξαιρετικό από κάθε άποψη, συλλεκτικό σε μόλις 100 αντίτυπα, Datograph Perpetual Tourbillon της A. Lange & Söhne. Συνδυάζει δύο κορυφαίες complications, χρονογράφο και διηνεκές ημερολόγιο με φάσεις Σελήνης. Η κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ και το καντράν του από μία πλάκα ατόφιου ροζ χρυσού με μασίφ απλικέ ενδείξεις των ωρών επίσης από χρυσό.

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-4

www.alange-soehne.com

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

MONTBLANC Heritage Manufacture Pulsograph

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-5

Το μάτι στο παρελθόν και στα ιστορικά ρολόγια της Minerva κλείνει το Heritage Manufacture Pulsograph της Montblanc, ένας κομψός χρονογράφος από ατσάλι με σομόν καντράν, ο οποίος είναι limited edition 100 κομματιών. Έχει κάσα 40 mm, υπέροχο στις υφές του καντράν με μικρές ισορροπημένες πινελιές μπλε χρώματος και εσωκλείει έναν πανέμορφο κουρδιστό μηχανισμό της Minerva, τον MB13.21, ο οποίος είναι μάλιστα monopoussoir, διαθέτει δηλαδή ένα και μοναδικό μπουτόν (στο 2), με το οποίο εκτελεί τις λειτουργίες start, stop και reset του χρονογράφου.

www.montblanc.com

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Τζάννες (τηλ.: 210-9945000)

 

FRANÇOIS-PAUL JOURNE Tourbillon Souverain Vertical

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-6

Πραγματικό αριστούργημα υψηλής ωρολογοποιίας είναι και το Tourbillon Souverain Vertical του ανεξάρτητου σχεδιαστή François-Paul Journe. Εδώ το περίτεχνο καντράν από ροζ χρυσό 18Κ έχει συνδυαστεί με πολύτιμη πλατίνα στην κάσα. Συμμετρικά με το τρισδιάστατο Tourbillon στο 9 έχει τοποθετηθεί στο 3 το καντράν της ώρας από ολόλευκό σμάλτο.

www.fpjourne.com

 

CZAPEK Faubourg de Cracovie «Sockeye»

ΤΑΣΗ: Καντράν στο χρώμα του σολομού-7

Η εταιρεία Czapek συμπεριέλαβε τρεις χρονογράφους στη συλλογή της Faubourg de Cracovie με πανέμορφα guilloché καντράν στο χρώμα του σολομού. Ο εικονιζόμενος είναι limited edition μόλις 18 κομματιών και έχει κάσα 41,5 mm από ατσάλι, χειροποίητο καντράν και φιλοξενεί έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό χρονογράφου με column-wheel και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

www.czapek.com

Τα ρολόγια με καντράν σε σομόν χρώμα είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αυτή την όμορφη τάση και να δούμε ένα θα βρει και άλλους συνεχιστές στο μέλλον…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή