H CHOPARD συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών

H CHOPARD συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αειφόρος ανάπτυξη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι πρώτιστης σημασίας για τη Chopard. Η μάρκα που έχει κάνει «σημαία» της τη βιωσιμότητα, εκφράζει τις οικολογικές της ανησυχίες με διάφορους τρόπους. Από τον Ιούλιο του 2018 η Chopard χρησιμοποιεί αποκλειστικά χρυσό ηθικής προέλευσης στο 100% των ρολογιών και των κοσμημάτων της. Είναι η πρώτη και η μόνη μάρκα που μπορεί να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο. Ο «ηθικός» χρυσός της Chopard προέρχεται από ελεγχόμενες πηγές, οι οποίες αποδεδειγμένα πληρούν τα διεθνή οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια δεοντολογίας και ορθής πρακτικής. Τώρα η ελβετική εταιρεία δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το μέλλον του πλανήτη, ενισχύοντας τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό 4ocean.

H CHOPARD συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών-1

Δύο σέρφερ και ένα βραχιόλι

Η ιστορία της 4ocean ξεκίνησε όταν δύο φίλοι και λάτρεις του σερφ, ο Άλεξ και ο Άντριου, πήγαν ένα ταξίδι στο Μπαλί. Το ταξίδι αυτό έμελλε να αλλάξει τη ζωή τους αλλά και το μέλλον των ωκεανών. Οι δύο νεαροί σοκαρισμένοι από τον όγκο της θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή από τα πλαστικά, άρχισαν να ψάχνουν γιατί δεν έκανε κάτι κανείς γι’ αυτό. Συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος ένα απόγευμα, όταν βρέθηκαν σε ένα μικρό ψαροχώρι, και είδαν τους ψαράδες να σπρώχνουν τις βάρκες τους ανάμεσα στους σωρούς από πλαστικά που είχαν ξεβραστεί στην ακτή. Και τότε γεννήθηκε η ιδέα: Δεν θα μπορούσαν οι ψαράδες να χρησιμοποιήσουν τα δίχτυα τους για να «ψαρέψουν» τα πλαστικά από τη θάλασσα; Η ζήτηση για ψάρια και θαλασσινά έκανε τους ψαράδες να εστιάζουν στην αλιεία αντί για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, σκέφτηκαν λοιπόν να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που θα χρηματοδοτούσε προσπάθειες καθαρισμού των ακτών και των ωκεανών. Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του 4ocean Bracelet.

H CHOPARD συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών-2

Το βραχιολάκι αυτό είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά (πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα και άλλα πλαστικά απορρίμματα). Από την πώληση ενός βραχιολιού χρηματοδοτείται η απομάκρυνση μισού κιλού απορριμμάτων από τη θάλασσα και τις παραλίες.

H CHOPARD συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών-3

Σε λιγότερο από δύο χρόνια η 4ocean απομάκρυνε τουλάχιστον 2.300 τόνους σκουπιδιών από τους ωκεανούς και τις ακτές. Δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου και εργάζονται γι’ αυτήν πάνω από 150 άνθρωποι.

Βρείτε το βραχιολάκι καθώς και πληροφορίες για την 4ocean εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή