A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία συναρπαστική δορυφορική ένδειξη ημέρας και νύχτας, το επετειακό αυτό μοντέλο είναι το έκτο κατά σειρά που δημιούργησε η A. Lange & Söhne με αφορμή την 25η επέτειο από την αναβίωση της γερμανικής ωρολογοποιίας και τη γέννηση του εμβληματικού της μοντέλου Lange 1. Όπως και οι προηγούμενες επετειακές εκδόσεις, το νέο Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” διακρίνεται για τον χρωματικό συνδυασμό του ασημί και του γαλάζιου επάνω στο χαρακτηριστικό ασύμμετρο καντράν του.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-1

Οι ντεγκραντέ τόνοι του γαλάζιου στον δίσκο της Σελήνης ταιριάζουν αρμονικά με τους δείκτες από μπλε ατσάλι και τις ομοιόχρωμες λεπτομέρειες στο καντράν (λογότυπα, ενδείξεις ώρας, μεγάλη ημερομηνία). Κατά τη διάρκεια της ημέρας το φεγγάρι εμφανίζεται επάνω σε έναν καταγάλανο ουρανό, ενώ τη νύχτα ξεπετάγεται επάνω στο σκούρο μπλε ουράνιο στερέωμα, το οποίο κοσμούν 383 αστέρια. Με αυτόν τον τρόπο η Σελήνη παρουσιάζεται με ρεαλιστικό τρόπο και λειτουργεί και ως ένδειξη ημέρας και νύχτας.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-2

Ο συνδυασμός αυτός φάσεων της Σελήνης και ένδειξης ημέρας/νύχτας έχει δύο επίπεδα: έναν ουράνιο δίσκο από ατόφιο χρυσό με μπλε χρώμα, ο οποίος εκτελεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του κάθε 24 ώρες. Με αυτόν τον δίσκο στο φόντο, η Σελήνη από λευκό χρυσό πραγματοποιεί έναν κύκλο κάθε 29 ημέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα, με τέτοια ακρίβεια ώστε θα χρειαστεί να περάσουν 122,6 χρόνια για να χρειαστεί διόρθωση μίας ημέρας!

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-3

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 38,5 mm, πάχος 10,2 mm και είναι από λευκό χρυσό 18Κ. Στεγάζει τον calibre L121.3, ο οποίος κουρδίζει στο χέρι και βασίζεται στον Lange 1 calibre L121.1 που κυκλοφόρησε το 2015. Τα 70 επιπρόσθετα εξαρτήματα που απαρτίζουν την ένδειξη φάσεων της Σελήνης και ημέρας/νύχτας έχουν ενσωματωθεί στον μηχανισμό με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να είναι κατά μόλις 0,4 mm παχύτερος από τον βασικό μηχανισμό.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-4

Με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και εξαιρετικά προσεγμένο φινίρισμα, όπως το συνηθίζει άλλωστε η A. Lange & Söhne, ο L121.3 χτυπά σε συχνότητα 21.600 ταλαντώσεων/ώρα και προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, όπως μπορεί να δει κανείς και με την σχετική ένδειξη AUF/AB (UP/DOWN) στο 3.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-5

Όπως και στις προηγούμενες επετειακές εκδόσεις του Lange 1, ο αριθμός 25 είναι χαραγμένος στην ολοσκάλιστη χειροποίητη γέφυρα του μπαλανσιέ και είναι εμπνευσμένη από την χαρακτηριστική μεγάλη ημερομηνία της Lange. To νέο Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” φοράει λουράκι από μπλε δέρμα αλιγάτορα και κυκλοφορεί σε μόλις 25 συλλεκτικά αντίτυπα. Όσο για την τιμή του υπολογίστε γύρω στα 44.500 ευρώ.

Δείτε τις προηγούμενες επετειακές εκδόσεις για τα 25 χρόνια του Lange 1 που σας είχαμε παρουσιάσει τους περασμένους μήνες: Lange 1Grand Lange 1 Moon Phase, Little Lange 1, Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar και Lange 1 Time Zone 25th Anniversary.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή