OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήμερα της επετείου 50 χρόνων από την προσεδάφιση του ανθρώπου στο φεγγάρι, η Omega παρουσίασε ένα ακόμη συλλεκτικό Speedmaster, το οποίο φιλοξενεί τον ιστορικό μηχανισμό 321. Στις αρχές του χρόνου η ελβετική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα έβγαζε ξανά στην παραγωγή τον διάσημο Calibre 321, τον μηχανισμό που υπήρχε στον πρώτο χρονογράφο Speedmaster του 1957. Τώρα λανσάρει και το πρώτο σύγχρονο μοντέλο που θα φιλοξενεί τον συγκεκριμένο μηχανισμό, το Speedmaster Moonwatch 321 Platinum. Ο πρωτότυπος Calibre 321 είχε χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα που συνόδευσαν αστροναύτες σε διαστημικές αποστολές, μεταξύ αυτών το Speedmaster ST 105.003 (το μοντέλο που πέρασε όλα τα τεστ πιστοποίησης της NASA και βρέθηκε στο καρπό του αστροναύτη Ed White στην πρώτη βόλτα Αμερικανού στο διάστημα), καθώς και το Speedmaster ST 105.012 (το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου 1969).

OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum-1

Ο Calibre 321 αποτελεί ακόμη και σήμερα υπόδειγμα μηχανισμού χρονογράφου με πλευρικό συμπλέκτη και column wheel και χρησιμοποιήθηκε ως βασικός μηχανισμός σε πλήθος χρονογράφων που έφεραν την υπογραφή οίκων όπως οι Breguet, Patek Philippe και Vacheron Constantin. Μετά από εξαντλητική ιστορική έρευνα και αλλεπάλληλες τεχνικές δοκιμές σε ειδικό εργαστήριο της Omega, ο Calibre 321 επανέρχεται δριμύτερος και βγαίνει στην παραγωγή διατηρώντας τις αρχικές του προδιαγραφές. Οι μηχανικοί της Omega επιστράτευσαν τεχνολογία ψηφιακής σάρωσης προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς το εσωτερικό του αυθεντικού χρονογράφου Speedmaster ST 105.003 που φόρεσε ο αστροναύτης Eugene “Gene” Cernan στη Σελήνη κατά την αποστολή Apollo 17, το 1972. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα εμβληματικά εξαρτήματα του Calibre 321 αναγεννήθηκαν σύμφωνα με το πρωτότυπο.

OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum-2

Η κάσα του νέου Speedmaster Moonwatch 321 Platinum έχει διάμετρο 42 mm και είναι κατασκευασμένη από ένα ειδικό κράμα πλατίνας που περιλαμβάνει τη χρήση χρυσού (Pt950Au20).

OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum-3

 

Συνδυασμένη με ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα, διαθέτει μαύρη κεραμική στεφάνη με τη διάσημη ταχυμετρική κλίμακα των Speedmaster από λευκό σμάλτο.

OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum-4

Το καντράν είναι από όνυχα ενώ οι ενδείξεις των ωρών κα οι δείκτες –πλην του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη- είναι από λευκό χρυσό. Η επιφάνεια των τριών μετρητών του χρονογράφου είναι από αυθεντικό μετεωρίτη από τη Σελήνη.

OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 Platinum-5

Χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον περίφημο μηχανισμό.

Το νέο συλλεκτικό Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum με κωδικό 311-93-42-30-99-001 θα είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ της Omega τον προσεχή χειμώνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή